090331 - Jag blev lite kär...
...i just den här.
Så länge som jag har letat en kompakt digitalkamera som är tunn. Så tunn att man bara droppar ned den i fickan och sticker ut. Sony DSC T77. Ge mig den. Bara lite över två papp så.090331

Gjorde då svenska provet idag. Vi blev indelade två och två, kille och tjej. Det var inte så värst svårt. Någon fråga hade vi väl inte ens pratat om så det blev lite gissning.

Vi fick uppgiften i dag att göra en hemsida med våra saker vi har gjort på Digitalt skapande. Än så länge så är det bara idéer men vi ska börja nästa vecka. Funderar på något minimalistiskt men endå lite kul. Stör mig på läraren som för övrigt även är vår svenska lärare som tror att hon kan allt om färger och så, för att sedan ångra sig och säga att det är vi elever som kan allt. Jasi.. Man vet inte vad man ska säga.

Förövrigt så skiner solen och det är 14,9 grader i solväggen nu klockan 18.00. Jag säger bara jippi! Här kommer nog våren! Slaskigt är det ute på vägarna nu och varmt. Så... längtar till sommaren.
090330

Huvudvärken har plågat mig hela dagen idag. Först nu verkar det släppa och det känns riktigt skönt.

Det var verkligen jobbigt att kliva upp i morse, antagligen för att klockan ställts om och kanske för att det är måndag.
Inte den bästa dagen i skolan. 8.30-15.50. Och trista lektioner också.
Tur det att man har så bra klasskamrater. Utan er vet jag inte vad jag skulle göra.
Tråkigt bara det att I var hemma idag med migrän. Hoppas du mår bättre i morgon bara.

Svenska prov i morgon också. Grupprov på två och ett miniprov. Det är vad vi vet idag. Men det ska nog gå bra.090329 - Fortsatt snöande

Nyss var våren på ingång, solen sken och fåglarna kvittrade. Nu ser det ut så här ute... →

Snön vräker ner och det känns inte så vidare bra.


Men mitt lilla projekt är klart och jag blev nöjd.

Nu blir det middag tror jag och sedan tv. Resten av familjen kommer hem i natt. Tror inte att jag är uppe då.090329

Earth Hour i går kväll. Var det många som släckte lyset?


Inte det... Gatubelysningen här hemma släcktes då inte.

Sov endå rätt länge i morse och efter frukosten hamnade jag här. Redigerade min reklambild och har kommit fram till två förslag. 

Vilken föredrar du? Kan inte bestämma mig...

Måste även gratulera broder till en femte plats i Sverigeserien. Bra kämpat!

Nu återstår fortsatt layout jobb på mitt lilla projekt. Hoppas att man kan ut det man har i huvudet och att det blir lika bra bara.090328 - vart tog finmotoriken vägen?

Efter att ha sytt i några timmar till det att nacken, ryggen och även symaskinen(!) börjat klaga så är jag äntligen klar. Mina alster ligger i tvättmaskinen så att jag kan fortsätta i morgon med resten. Än så länge säger jag inte vad det är men det kommer bilder när jag är klar.

Det jag inte kan förstå är varför mina händer har börjat skaka och den där säkerheten med pillergöra nästan är borta? Måste träna upp det igen. Nu känns det jätte konstigt...

Ska snart laga mat och sedan kommer ES hit så ska vi väl hitta på något kul att göra. Vad det blir vet jag inte än.090328

Trött som ett as igår efter att ha simmat 700 meter. Eller kanske berodde det på att man var trött innan. I alla fall så skakade mina händer som aldrig för. Hemskt.

Såg då klart Shakespeare in love på engelskan och fick reda på att jag tillsammans med några till ska spela upp en scen ur Hamlet. Men gammaldags engelska dessutom. Ay!
Ska dessutom göra muntliga engelska nationella snart. I grupper om två eller tre. Vi är två i min grupp. Jag och A tar oss nog genom det utan problem.

Kom då hem och började göra mat. Käkade och hamnade framför tvn. Såg lite av Grillad. Vad hände med det programmet? Ingen i publiken skrattade åt de bisarra elakheterna som var riktade mot Anna Book. Inte mot de andra heller. Jag blev less på Järvheden & Co och gick och lade mig halv tio. Sant som det är sagt så vaknar jag med ett leende på läpparna, utvilad och tänker att nu kan jag ligga kvar hur länge som helst för ingen bryr sig. Kollar på klockan och nog fasen står den på 07:12. Vad i hela världen? Låg kvar en timme men sedan började jag bli så hungrig att det bara var att stiga upp.090327

I dag så verkar det lite stressande. Bad på gympan innebär att skynda sig tillbaka till skolan för att äta och sedan börja matten. Hoppas att man hinner. Annars så är det då engelska sista lektionen och engelska läxa. Prepostitioner. Broder tyckte att det var lätt och då är han fem år yngre också. Dessutom ser vi Shakespeare in love också. Som A och B har döpt om till skakaspjut.

Sedan blir det en sväng på ICA för att inhandla lite middagsmat. Resten av familjen har åkt till Eskilstuna för slutspel i Sverigeserien.
Somnar nog fort ikväll. Känner mig trött redan och det lär ju inte bli bättre av att simma 28 längder heller. Drömde dessutom den sjukaste drömmen på länge i natt, men det är en annan historia.

Har fått en idé som kanske blir till verklighet i helgen. Om jag hittar det jag behöver idag vill säga.090325


Nu är det så här att min början till reklambild ser ut så här. Frågan är om jag ska ändra bakgrunden eller inte. Vet inte om jag ska fota och lägga in en bild eller inte. Det får tiden avgöra.

Tänkte gå in till frisören idag. Kanske blir det att köpa ny hårfärg och kanske boka en tid. Det beror på om min frisör är mammaledig eller inte. Får se hur det går.090324

Idag hade vi vår första kemilektion efter det att vi klagat på läraren hos rektorn. Oj, vad jag tycker synd om henne men det blev nog allt lite bättre.
Och ska man då tala om lärare som inte riktigt fyller ut kostymen så kan vi då ta min lärare i svenska/digitalt skapande. Lite virrig kan man vara men så virrig? Haha kanske inte. Vi ska visst ha ett miniprov nästa veckan. Om Nordens språk. Ser väl inte fram emot det så värst mycket direkt.
Skickade dessutom in mitt arbete i Flash om Melodifestivalen. Alla artister som var med när den cirkusen var i stan. Skulle egentligen vara klar nästa vecka men trots alla extra grejer och saker som jag har dragit ut på tiden så lämnade jag in det i dag. Man kan inte söla så mycket...090323

Måndag igen.

Och i veckan är det en helt vanlig vecka till skillnad från förra veckan då endast en dag var som vanligt.

Lämnade in min surrealistiska bild på Digitalt skapande idag. Läraren sade ingenting, inget dåligt så kanske är det bra då? I alla fall så blev resultatet så här. →

Vi hade även redovisning på teknikutvecklingen med våran DVD-hylla som vi döpt till Håkan. Det var ganska så konstigt då vi egentligen inte visste vad vi skulle säga men M.A.N.C. Productions, som vårt företag fick heta, klarade det galant.
090322

Idag har jag haft hela huset för mig själv. Broder spelar match i Umeå och mamma och pappa följde med honom. Så det har blivit chill på högsta nivå här. Käkat frukost/lunch. Smothie blev det, på jordgubbar, blåbär och banan.
Är fortfarande lite imponerad över att det inte kliade. Är allergisk mot jordgubbar, det blir inga utslag och så men det kliar som attan över hela kroppen. Åt jordgubbar i sommras och fick världens attack. Har inte ätit några sedan dess. Men man får se vad som händer... Har reagerat på sylten på skolan. Så jag vet inte riktigt vad det är. Sedan så har jag varit ute en sväng i det härliga vår vädret. Kikade på alla som var ute på isen och pimplade. Riktigt skönt såg det ut att vara.
Har kommit nästan 200 sidor i Brott och Straff också. Läser den på svenskan, ska skriva en recension men det går lite trögt.

Ringde nyss pappa och det verkar som att det blir skrov till middag. Gott.090321

Lördag och helg. Skönt.

Har varit in till stan en sväng idag. Det blev ett par solglasögon, linsvätska och sockar. Lite små grejer så där.

Ikväll blir det kompisar. Får se vad vi hittar på.
Kanske blir det någon film eller så. Vet inte vad som går på tv heller. Melodifestivalen har ju äntligen slutat!090320

Sitter här på min första lektion för dagen. Fotografisk bild. Dagens uppgift är att skapa en reklambild för antingen frukter, skor, cyklar eller pennor. Jag har såklart valt skor, fotade mina nya Converse förra veckan tror jag det var. Så nu är det lite bildbehandling i Photoshop som väntar. Och kanske lite jobb i Indesign. Men vi har några gånger till på oss så det ska nog gå bra.

Fejkprov på gympan sedan. Haah, diagnostiskt teoriprov som vi själva ska rätta. Det riktiga provet blir om någon vecka. Har inte pluggat så mycket men det hade inte mina klasskompisar heller hörde jag. Vi kan faktiskt skylla på nationella igår.090319

Vem är då jag?

Jo, en helt vanlig 17 årig tjej som bor i landet Sverige.
Jag går teknikprogrammet med inriktning på form och design.

Då skolan inte tar upp all tid fotar jag ganska mycket med min systemkamera. Canon 450D. Än så länge har jag inte köpt några mer objektiv utan fotar med kittobjektivet som följde med. Men snart så, när man får pengar vill säga, så köper jag mig ett objektiv.

Mina vänner är det allra viktigaste för mig och de betyder allt för mig. Utan dem vore jag inte den jag är i dag.
Tjejen med ett ganska så bra självförtroende...

Följ min blogg och läs mer om mitt liv.