090529

Sitter här på skolan med den segaste datorn i världshistorien. Inte undra på att Flash gav upp. Nej detta pallar jag inte med. Inte heller förkylningen som har kommit smygande. Nej, ont i halsen har jag och aldrig att jag är med på gympan heller...

Förövrigt så är det lite stressigt på skolan nu. Två prov nästa vecka, matte och kemi. Dagarna efter varandra och kemin känns konstig för vi har knappt haft två lektioner, det blir tre innan provet. Oj, oj. Men jag tror att det går bra, syra och bas är inte svårt direkt.

Ikväll blir det nog lite vila, kanske lite målning.. Hoppas på att det är Charlie ikväll också.090528

Sovmorgon idag och en välbehövlig sådan. Var så trött igår så det var inte sant..

Ute blåser det och jag drar mig för att gå ut, har jag otur så blåser jag väl bort.
Men då har man i alla fall helgen att se framemot då vädret visar upp emot 30 grader och sol. Jippi. Tråkigt bara att pappa bestämt sig för att börja måla huset, gissa vad jag kommer att göra under de närmaste dagarna? Tur bara att min och pappas nya färgsättning av huset verkar bli jättebra.090525

Vaknade i morse, var stensäker på att väckaren skulle ringa på en stund och låg då kvar. Efter ett tag så tyckte jag att den borde ha ringt, så jag kikade vad klockan var. 03:49. Nog var det en stund kvar tills jag skulle kliva upp nog. Men inte var jag trött inte, somnade dock om och hade desto svårare att kliva upp när väckaren väl ringde. 

Borde läsa kemin i kväll men jag gör nog det i morgon. Börjar trots allt kvart över elva.  
090524

Söndag. Skola i morgon och ja, aldrig har det känts så konstigt att gå tillbaka till verkligheten igen. En ledighet på fyra dagar som man egentligen inte var beredd på, till att intala sig om att man faktiskt är ledig och sedan inse att det faktiskt snart är sommar. Solen skiner och det blir allt grönare och ljusare. Konstigt att man saknar sina vänner trots att det inte alls var länge sedan man träffade dem. Känslan är obegriplig och ännu svårare att förklara.

Men i morgon är det skola som gäller. Skönt, så länge man slapp allt skolarbete. Men det är inte många veckor kvar nu tills vi går på en efterlängtad vila.090523

Lördag. Nog trodde man allt att solen skulle skina idag men in rullar mörka moln. Kanske hinner de vända igen?

Känner att jag använder denna helg till att vila upp mig, men kanske blir det att hitta på något ikväll.
Förövrigt så läste jag ut När jag hör din röst igår. Har tredje boken kvar, måste köpa de resterande. Borde vänta med att börja läsa då man egentligen inte kan sluta när man väl har börjat...090522

Fredag, dag efter helgdag och jag tror att nästan hela staden ska måla om sina hus. Det skulle inte förvåna mig.
Har jobbat i dag och jisses vad mycket vi hade att göra.

I alla fall så blir det att slappna av i kväll och se fram emot ett nytt avsnitt med Charlie Eppes. Mysigt.090520

I dag, ja, onsdag.
Vad finns det att säga...
Kanske inte mer än att invånarna i Haparanda klarar minus 400 grader. Det kan vara en av dem som bestämmer över temperaturen på skolan? Det skulle inte förvåna mig.

Förövrigt så satt TE2B som fågelholkar på matten. Länge sedan det hände. Vid närmare eftertanke så har det nog aldrig hänt. Men anledningen är den stackars vikarien vi har istället för Anders som ska härleda varenda liten grej så matematiskt som möjligt. Allt blir bara soppa i huvudet och man slutar lyssna.
Fast droppen var väl på fysiken när en del från den andra klassen satt och klagade, högt, på läraren under genomgången. Men inte blev de tillsagda heller. Anders har nog en del att gå igenom när han kommer tillbaka till veckan.
Jag säger bara att det är tur att jag har Alexander att rådfråga vid sådana här knepiga fall. För fysiken är som ett myller för tillfället.

Hur som helst så är det nu ledigt i fyra hela dagar. Helt otroligt och man slipper tänka på skolan ett smack. Det enda som nu fyller huvudet till max är körkortet. Har förresten klarat av fas A, ska nog göra någon till i helgen. Så svårt är det ju endå inte...090519

En ovanlig dag.

Inte började vi kvart över elva som jag trodde igår. Nils fixade bort kemin då en del endast hade den lektionen i dag. Kvar står då vi form och designare med en Digitalt skapande lektion med start 12.50. Och slut 14.15. Inte hela världen kanske, om det inte vore för körkortsteori lektionen som började halv fem. Så jag drev runt på stan, utan att hitta några kläder till skolavslutningen men dock ett par skor. På rea. 200 spänn billigare än i vanliga fall så jag funderade inte så länge. Har länge funderat på ett par sådana så, ja, det var inte så mycket att orda om.

Ikväll blir det att kika på House och sedan lägga sig. Är hyfsat trött endå trots att jag knappt gjort något idag.090518

Sitter här på teknikutvecklingen, vi har inte börjat men jag är klar och har inget att göra. Får se om det bara är att chilla eller att man måste börja på något nytt...

Ikväll blir det att läsa lite körkortsteori och kanske göra en fas om jag lyckas fixa så att jag kan göra en hemma.090517

Sitter här och plågas av träningsvärk. Fast egentligen är det lite skönt också, man vet då att man lever i allafall.

Jag hann egentligen med ganska mycket i går. Först blev det att åka till Umeå där vi spelade rullstolsinnebandy. Kan stolt meddela att vårat lag kom tvåa. Sedan hem och käka middag hos farmor och farfar. Grillat blev det och så gott när man inte ätit någon riktig mat sedan frukosten. Linnea ville till Bergsbyn och så blev det. Jag, ElinS och Linnea cyklade dit för att köpa årets första mjukglass. Ganska gott var det. Linnea skulle ta in hästarna så då såg vi på och sedan cyklade vi hem till mig för att se årets långsammaste program ever. Eurovision Song Contest. Norge vann ifall ni missat det. Men han var duktig. Lilla Sverige var inte bra... Nästan sist kom vi. Kan vi inte bara ge upp?

Hade tänkt göra Fas A nu. Får se hur det går...
Nej det gick inte, kan tydligen inte göra faser från min användare. Måste på AHA....
090515

Fredag innebär helg. Och en hyfsat skön sådan också.

Fast jisses vilken träningsvärk jag kommer att ha. Ska nämligen och spela rullstolsinnebandy i Umeå i morgon... Får se hur ont man har i axlarna efter det. Sedan verkar det som att det kanske blir en tur till Bergsbyn med tjejerna i morgonkväll. Mjukglass gärnet. Får se hur det blir med den saken.

I dag har jag då i alla fall fotat lite, valt ut de bilder jag ska visa upp efter lite redigering. Spelat innebandy på gympan, räknat matte och sedan spelat lite poker med killarna efter skolan. Hjälpte Alexander till en början och han vann rätt bra där ett tag, när jag sedan skulle spela själv så gick det inte riktigt lika bra. Det var stora grejer i potten. Alexanders cykel, Bomans Warhammergubbar, Sebbes Xbox, Christers dator och Isabels ritplatta. Hade turen att inte behöva förlora något där. Det fanns inte tid till det, men mina betyg stod visst på spel ett tag. När Boman vann Isabels ritplatta så bytte alla tillbaka sina saker. Fast, det var ju aldrig på riktigt.090514

Skoldagen i dag var väldigt kort. 12.10-14.25. Kändes knappt som att man var där.
I alla fall fick vi som uppgift på svenskan att se en film och analysera den. Så det är vad som händer hos Camilla ikväll, vad det blir för film är inte bestämt än men en science fiction blir det hur som helst.

Hann inte skriva så mycket om gårdagen men kan då berätta att jag och Sebbe gick på upptäcksfärd i stan under min fotografiska bild lektion. Oj, oj så många genvägar vi hittade. Och nya ställen, Sebbe hittade ett ställe där han ville skejta lite. Får se om han gör det någon gång.

Fredag i morgon och en nästintill vanlig skoldag. Vi skulle dock inte ha någon engelska så jag slutar 13.30. Det märks att det snart är sommar. Härligt. Och om jag inte minns fel så tror jag att Numb3rs börjar i morgon kväll. Hoppas på det.
090513

Ser för tillfället på Roomservice. Ganska trevligt. Sovmorgon i morgon till tio över tolv. Trevligare. Borde läsa teoriboken och göra någon fas. Mindre trevligt.

Lyssnade på treornas projektarbetesredovisning. Vi var fyra och endast fyra från TE2B där. Pinsamt då det var en ganska stor sal....

Nu är reklamen slut. Måste sticka.090512 - Rättelse...

Nog trodde jag att jag kunde chilla på till 11.28 idag. Nej, inte det..

När jag reste mig från denna plats framför skärmen för att dra mig mot badrummet passade jag på att kolla mobilen. Tre nya sms, alla med nästan samma innehåll. Frivillig repetitionslektion inför kemiprovet 10.45. Klockan var då 09:50. Bussen som skulle hinna in till stan skulle gå om tjugo minuter. Inte en chans i världen att jag skulle hinna. Skickade ett sms till Alexander, han skulle dit och Camilla var osäker om hon skulle fara. Tänkte, what the hell? Skynda dig, ring farfar och hoppas vid gudarna att han kan skjutsa dig. Sagt och gjort. På tjugofem minuter var jag klar, farfar stod ute och tutade och jag drog på mig skorna och jackan. I tid kom jag. Fem minuter innan. En eloge till mig, tackar.

Dagen flöt väl på som väntat, provet gick väl lite knackligt men man har ju inte haft den bästa läraren heller... Och på tal om lärare som inte riktigt håller måttet, jag höll nästan på att koka över idag. Måste berätta det också.
Lektionen efter kemiprovet, Digitalt skapande, skulle börja kvart över två så att vi skulle få en liten rast mellan. Vi gick upp till datasalen och blev insläppta av en annan lärare. Jag började jobba lite i Flash då jag ville göra om min portfolio, men det hör inte hit. I allafall så kom aldrig vår lärare, klockan blev tjugofem över och närmade sig halv tre.
Jag och Ellen gick till arbetsrummet där hon borde sitta, vår lärare. Det var ingen som öppnade men vi hittade Sven som verkade mer förvirrad än vanligt och frågade om vi inte sett Gunilla, vår lärare, i vår datasal. Men allvarligt? Går man och letar en lärare som finns i samma rum? Skulle inte tro det nej.
Efter en undersökning i receptionen där de inte kunde tro sina öron att Gunilla skulle missa en lektion. Receptionisten gick in i lärarnas fikarum. Och vem satt inte där förutom Gunilla med en kaffekopp och snackade med rektorn. Och värst av allt var att hon skyllde på att hon trodde att det var måndag. Å, jag fick kämpa lite för att inte säga något.

Detta blev ett mastodont inlägg och egentligen borde jag väl nämna litegrann om körkortsteorilektionen också. Men det var liksom inte något speciellt med den, vi var ganska många och läraren tyckte att teoriboken sög.

Det var väl ungefär allt för den här gången. Over´n out.090512

Sitter här och väntar, har tänkt gå och duscha snart.
Börjar nämligen halv ett idag. Anledningen stavas kemiprov.

Inte den bästa grejen kanske men man får då sova lite längre.
Hur länge blev det då för fröken Larsson? Ungefär 25 minuter..  Toppen att vakna tjugo i sju. Och sedan inte kunna somna om för att brorsan får sms hela tiden. Inte hela världen kanske, om det inte vore för att hans signal är en halv låt. Och samma låt som min ringsignal dessutom. Men han är min bror och jag kan inte vara arg på honom i en evighet.

Var ute och övningskörde med mamma igår kväll. Tänkte ge henne en chans att inte andas in all luft i bilen och kanske lite på att jag faktiskt kan köra. Hur gick det då? Inte toppen bra kanske, jag tycker att jag har kontroll men nejdå. Mamma håller fast sig. Det är så mycket lättare att köra med pappa...
I alla fall så var vi i Hamn och körde runt runt. Tränade visst högersvängar upptäckte jag efter ett tag. Så inne bland bostadsområdena kör man sakta och kikar på husen. Upptäckte några väldigt tveksamma färgsättningar på två hus. Knallrosa med vita knutar och sedan ett mintgrönt, solblekt, hus med vita knutar. Måla, måla..

Kvällen blir nog att ta det lite lugnt. Ska på teorikurs på AHA efter skolan som slutar 18. Är sent hemma och efter en dag med prov så blir det nog inte bättre...090510

Gårdagen spenderades i Umeå med ElinS. Blev lite shopping, dock inga avslutningskläder som var planen men en kofta från Monki blev det allt. Lunch på Subway. Och sedan så gick vi väl i nästan alla skoaffärer i hela stan men inte hittade vi några skor heller.
Det var då trevligt och sedan blev det surströmming till middag. Längesedan sist måste man väl säga...

Vi drog ihop gänget till kvällen. Det var meningen att vi skulle hyra film i Hamn men inte fanns det några bra filmer där inte. Så vi köpte lite godis och drog sedan till Erik. Lirade Guitar Hero World Tour tills vi var så trötta att vi nästan kunnat somna på fläcken.

Allt som allt var det en supertrevlig dag.

Vad som återstår i dag är att plugga kemi. Borde ha börjat redan men nej då, kan man skjuta på det så gör man...
090508Hemma efter skolan. Helg och massa tid att bara vila.
Haah, skulle inte tro det. Måste börja plugga på kemin. Men det får kanske bli imorgon när jag kommer hem från Umeå.  Bjuder på en bild från Valborgs. Tokigt det där med att skjuta raketer när det är ljust....090506 - Hemma efter en något krävande dag

Hjärnan är mos. Önskar att jag slapp se mer sinus, omega och centripetalkrafter mer. Det går nog inte länge.

Roomservice ikväll. Skönt, sedan blir det nog att lägga sig tidigt. Långdag i morgon.090506

Okej, jag lever. Nätt och jämt.

Fysikprov i dag och det har tagit all min kraft. Hoppas nu bara att jag har fått in all kunskap i huvudet. Kanske, kanske inte.
Men efter dagen så är det lugnt. I någon dag innan jag måste ta tag i kemin, det är ju för fasen ett låtsaskursprov.

Måste i allafall berätta om gårdagen. Alla teknik tvåor var på studiebesök hela dagen. Vart bar då resan? Jo, till Bygdsiljum. Vi besökte Martinsons. Fick se sågverket och hur man tillverkar limträbalkar. Käkade sedan lunch på Naturbruks gymnasium. Och hela tiden åkte vi då buss. Ganska trött var man då när vi kom till Skeria området och skulle till LTU och lyssna. Gubbarna där var tröttsamma och inte roliga att lyssna på. Men vi fick se hur man röntgar stockar för att få ut mesta möjliga trä ur dem. Det var en lite galen resa men vi hade då trevligt, kanske inte tackvare vad vi fick se utan sällskapet på resan.

Nu blir det kanske till att redigera lite bilder. Om datorerna inte laggar ihop med Photoshop.
090503

Efter en händelserik helg sitter jag nu här efter att egentligen inte gjort något hela dagen. Började dagen med att det bara flimrade för ögonen, sedan föll lite syn bort och jag har då sovit en stund. Riktigt skönt och nu känns det lite bättre.

Men för att återgå till helgen så var Valborgskvällen en riktigt trevlig kväll. Tjejerna kom hit och vi grillade mat. Supertrevligt. Gick till Folkets Hus och kikade på världens minsta majbrasa och sedan fyrverkerierna.

Var lagomt trött på fredagen men jag och pappa körde in till stan  på kvällen för första gången så jag fick öva lite. Körde sedan till jobbet på lördag. Det verkade som om alla i hela stan skulle köpa färg. Galet mycket att göra men tiden gick fort.

Nu är det kväll snart och måndag i morgon. Då man går gymnasiet så innebär det skola. Bara att bita ihop då. Hoppas bara att mina ögon är bättre tills dess.