Tisdag morgon

Nu sitter man på Mulitmedia och gör en gubbe i 3D. Gjorde en gris igår, högintelligent.
Camilla är på halken så då sitter man här själv och lyssnar på musik, har rast för tillfället. Behövs då lektionen är två och en halv timme lång.

Sedan matte och design. Borde skriva projektplanen också men jag har varit så trött de sista dagarna. Anledningen till att jag lade mig åtta igår... Får se hur det blir.f(x) = F'(x)

Ja, talet är avklarat men vet inte om det vart så bra. Snurrade bort mig och ja.. Men det är gjort i alla fall.

I morgon är det ingen skola utan Forskarfredag hela dagen lång. Jippie... Får se vad dagen har att bjuda på.Onsdag

Har nu lagt sista tanken på talet jag ska hålla i morgon. Nu får det bära eller brista. Orkar inte mer.

Tävlade med Alexander och Boman om vem som var vigast. Kan säga att jag slog killarna rejält. Det visste de redan innan men det är alltid kul att vinna över dem. Haha, nu ska de börja stretcha efter gymmet. Som om de blir lika bra som jag, själv är man så pass överrörlig i lederna att jag har ont i knäna. Okej, förklaring krävs. Jag knäcker bak knäna lite mer än vad man bör, och detta sker omedvetet. Därav smärtan, har börjat träna musklerna nu. Sedan jag vaknade och hade ont, ja då ringde klockan kan man väl säga.
Marknadsundersökning

Började med 3d animeringar idag. Hade varit riktigt kul om man inte hade en lärare som hänger en över axeln hela tiden, påpekar hur man ska göra och frågar vad man gör. Han går mig på nerverna. Utan tvekan, skulle nästan kunna byta ut den lektionen mot programmering. Och det såg inte kul ut.

Var förbi killarna idag på deras programmeringslektion. Anledningen var att vi ska fråga 100 pers, dela ut vår enkät. Varför inte börja med våra egna ITare? Det tog en liten stund för alla att svara så jag satte mig bredvid Alexander och allt jag såg på hans skärm var massa bokstäver och tecken. Det är en lista och sedan kategoriserar den raderna i listan. Himla coolt, förstod inte riktigt vad han menade men visst.
När vi var klara hos dem så drog vi vidare till en teknik etta, de hade Olle i matte och han blev jätteglad över att vi kom dit. Han presenterade oss som sina vänner och sedan fick vi svara på frågor om hur man lyckas på teknikprogrammet och om fysik b verkligen är värt att gå. Fast det var kul. Vi har bara 50 pers kvar nu att fråga.

Skrev lite på mitt svenska tal på bussen, har skrivit ännu mera nu. Men vet inte riktigt om jag är nöjd, måste få lite feedback på det.

Förövrigt måste jag klaga på mattanterna igen. Idag skulle vi få lax (visst det är skolmatslax men endå!), vi gick på lunch tio över tolv och ryktet om att maten var slut spreds sig som en löpeld. En del av pojkarna skulle på Dallas så de brydde sig inte. Nej, jag och Alexander gick fort som attan till matsalen. Jag var hungrig, hade varit det ett bra tag. Visst, lång kö. BF kollade och ingen fisk fanns det. Varmkorv och mos var det. Efter säkert tjugo minuter i kö fick vi mat. En enda matkö var öppen också. Anledningen till att det var slut mat var att portionerna de räknat på var så små... Dåligt, dåligt...Make up store

Fick present av ElinK i lördags, en sen födelsedagspresent. Men bättre sent än aldrig liksom..

300 spänn på Make up store, frågan är nu vad man ska hitta på och köpa då. Det är frågan, och inte kunde jag rådfråga mina vänner idag heller. Inte när deras intressen snurrar kring cyklar, warhammer, wow, cod... ja, jag kan fortsätta i evigheter. Så därför ställer jag frågan här istället.. Vad ska jag hitta på?F = B I L

Tillbaka efter en helg som har känts ovanligt lång. Vet inte om det beror på att jag var ledig lördag eller om jag har lyckats göra mer saker än vanligt.

Igår var jag och ElinK och såg Flickan som lekte med elden, den var bra. Vet inte annars vad jag ska säga, den levde upp till förväntningarna jag hade efter boken. Träffade Jesper från AHA innan, han frågade om jag fortfarande hade kvar körkortet och pratade lite mer. Trevligt. När jag då kom hem så käkade vi middag, och sedan skulle pappa och rösta. Så det var bara att ta röstkortet i hand och gå dit. Hade ingen aning om någonting men ville inte att Sverigedemokraterna skulle ha något med saken att göra, så därför röstade jag icket på dem.

Förövrigt så har jag tänkt börja på mitt tal snart, men jag vill inte. Det blir nog i morgon.75+

Teknikarfest igår, hel tokig.

Idag ville mamma till skördemarknad i Lövånger så jag körde dit och kan väl säga att man sänkte medelåldern rejält. Träffade mormor och morfar, handlade ett par handledsvärmare i favoritfärgen just nu. Turkos. Nae, de var fina och varma. Sedan gick vi in i församlingshemmet för att äta våfflor, på väggen satt massa bilder på gamla präster. Jag och morfar hade tänkt måla mustacher på dem, fast det gjorde vi inte men det hade sett festligt ut. Var en sväng på graven också, där var det ganska fint förutom att en del stenar var så smutsiga att man inte såg vad som stod.

Snart kommer ElinK hit och ska käka middag med hennes familj. Vi drar till Linnea efter det. Blir kul.
Sedan Flickan som lekte med elden i morgon klockan 15. Längtar tills dess.Fredag

Hemma från skolan och regnet öser ner ute. Hoppas att det blir bättre väder innan kvällen.

Vår idé på Designen blev godkänd så nu är det bara att jobba på. Svenskan gick väl så där, hoppas att jag har skrivit om allt som uppgiften innebar. Det var ganska luddigt i kanterna..y''+3y'+2y=0

Var och hämtade ut körkortet idag, inte var det så fint inte.. Dessutom tycker jag att det knappt syns att det är jag. Men så är det väl, har hört det från fler.

I morgon fredag, skola. Två större grejer, inovationscenter Västerbotten(?) kommer för att titta på våra idéer till Designen och sedan så ska vi skriva en bokanalys i Midgård. Inte kul. Men i morgonkväll så är det ju fest, peppar mer på det.  16 oktober

Dagen bjöd på sovmorgon till tio och sedan genomgång av projektarbete. Nu verkar det vara på gång, måste bara starta igång.

Jobbade idag, några kunder drog ut på tiden så halv sju var jag redo att köra hem. Skönt att jag snott bilen av mamma så jag kunde köra. Väl hemma såg jag att jag fått ett kuvert av farmor och farfar, lite pengar för att jag tagit körkortet. Tackar, tackar. Fick ju en plattång av pappa. Inte så dumt det här med körkort. Förresten så finns det nu att hämta ut, blir nog att dra förbi där i morgon.090915

Så har jag anmält mig till höstens högskoleprov. Ingen återvändo men det verkar värt.

Har även bestämt mig angående teknikfesten på fredag, självklart ska jag dit. Ser framemot det.

Till sist så skänker jag en tanke till mina inte fullt så pigga vänner som hostar och snörvlar. Lämnar ni mig ensam i morgon eller någon annan dag då rackarns kommer ni att få höra det i evigheter. Så vila er nu och missbruka c-vitamin. Det är inte samma sak utan er. Bli friska nu!64,8x10^-6T

Idag började dagen med att Camilla ringde mej när jag stod på busshållplatsen. Inge hade mejlat oss om att han inte skulle komma, värt att fara då.. Men bussen kom precis så det var bara att kliva på. Så då hade vi lektion där vi inte gjorde någonting, eller jo. Till Digitalt skapande, men det är så mycket roligare än Multimedia.

Lunch, matte och då stack några till AHA på risketta. Vilket lämnade mig och Alexander i sticket då vi hade sista fysiklabben. Men sagt och gjort, på vårt långa hål så pluggade vi lite samhälls och pratade om lite allt möjligt. Allt för att halv tre kliva in i labbsalen, jobba snabbt. Vi var ju endast fyra elever och sedan gå därifrån fem över tre och inte fyra som vi trott. Skönt, solen sken och det var arton grader. Inte dålig dag endå.
090913

Jag kämpar på med klassikern vi ska läsa på svenskan. Kallocain av Karin Boye blev mitt val. Inte den bästa bok jag läst. Men så småningom tar jag väl mig igenom den.

I helgen har det väl blivit mest bilkörning, lämnade garnet jag köpte till mormor idag. Ett par turkosblå vantar blir det. Skönt, det börjar vara kallt nu, fyra grader i går kväll. Burr...Lördag

Var igår och såg The Ugly Truth, har nog sällan skämts så mycket över en film men trots det så var den riktigt bra.

Har jobbat idag och kört massor med bil, var på Elgiganten och köpte en Ipod, sedan hem och sedan till faster. Ska snart nu till ElinK. Köra, köra. Trevligt.YEEEES

ÄNTELIGEN KÖRKORT!TE3B

Började min dag med körlektion 9.40. Gick riktigt bra, tränade på lugn och planerad körning. Han tyckte att jag körde bra. Det känns bra också. Sedan Digitalt skapande, kort lunch och samhällskunskap. Gick på stan en stund med Sebbe då han skulle hitta ett par skor som han ska måla på. Vad tror ni hände oss om inte att TV4 Skellefteå kom fram för att intervjua oss om vad vi tyckte om Skellefteå som stad. Kul, så då hamnar man på tv också.

Fick dessutom skolkortet idag, resultatet av tre års slitande verkar inte se bättre ut än så här (klicka för större bild).. Haha, nae. Vad vore skolan utan er tokskallar?
Högerhandsregler, nog trodde man att fysiker var smartare än så?

Some things in life are bad
They can really make you mad
Other things just make you swear and curse.
When you're chewing on life's gristle
Don't grumble, give a whistle
And this'll help things turn out for the best...

And...always look on the bright side of life...
Always look on the light side of life...

Hade ju tänkt gå in på AHA i morse, men bussen var lite tidig för att jag skulle slippa vänta så länge på Jesper. Gick därför till skolan för att börja min lektion, jag kan ju gå dit lite senare var min tanke. Efter tio, under lektionen ringde min mobil. Okänd. Tänk om det är Jesper? Aah, jag går ut och svarar och mycket riktigt. Tjenare, Jesper AHA här. Stör jag? Nejdå inte alls. Hur är det? Ser att det inte gick så bra i fredags.. Nepp inte det, efter en stunds förklarande från min sida så säger Jesper med förvånan och medlidande i rösten. Du kör ju riktigt bra, hur gick det här till? Ja fråga inte mig.. Han skulle höra med Ella och boka ny uppkörningstid till mig.

If life seems jolly rotten
There's something you've forgotten
And that's to laugh and smile and dance and sing.
When you're feeling in the dumps
Don't be silly chumps
Just purse your lips and whistle - that's the thing.

And...always look on the bright side of life...
Always look on the light side of life...

Hej, Ella på AHA här. Jesper bad mig boka ny tid åt dig. På fredag, dessutom så ska du köra med Niklas i morgon. Tjugo över sju, passar det? Jesper ville att du skulle köra med någon annan så han inte missat något. Nej visst, tackar och bockar. Snubben på Vägverket snackade inte mycket med mig och det gjorde ju inte saken bättre. Nej självförtroendet får sig en törn när det blir så här. Men tack ändå.

For life is quite absurd
And death's the final word
You must always face the curtain with a bow.
Forget about your sin - give the audience a grin
Enjoy it - it's your last chance anyhow.

So always look on the bright side of death
Just before you draw your terminal breath

Ellen hade uppkörning med samma snubbe direkt efter mig och med henne hade han pratat på för att nästan börja gråta när hon klarat det och sedan gett henne en kram. Själv fick man ett hånflin, träna mer. Vad i hellsike har han emot mig då?
Nej nya tag. Livet leker. Snart i allafall, har många på min sida.


Life's a piece of shit
When you look at it
Life's a laugh and death's a joke, it's true.
You'll see it's all a show
Keep 'em laughing as you go
Just remember that the last laugh is on you.

And always look on the bright side of life...
Always look on the right side of life...
(Come on guys, cheer up!)
Always look on the bright side of life...
Always look on the bright side of life...
(Worse things happen at sea, you know.)
Always look on the bright side of life...
(I mean - what have you got to lose?)
(You know, you come from nothing - you're going back to nothing.
What have you lost? Nothing!)
Always look on the right side of life...


Förövrigt så är det Roast på Berns ikväll. 21.55 på Kanal 5. Och kvällens mobboffer är killen som har sin look-a-like på AHA trafikskola, Björn Gustavsson.
Söndag

Ja.. med samma uppkörarsnubbe som sist så verkade det som om han hade bestämt sig för att kugga mig ännu en gång. Med sådana petitesser som lite dålig placering vid sväng på landsväg och att jag inte kikade tillräckligt länge runt omkring mig innan jag svängde så blev jag kuggad. Vet inte när jag ska köra upp nästa gång då Aha stängde vid tre. Ska in där i morgonbitti och prata med Jesper.

Jobbade igår, riktigt skönt att få låta tankarna spåra in på något helt annat. Fotade också lite igår, det var så länge sedan sist. Och idag har farmor kalas. Ska dit snart och sedan kanske det blir att vara med ElinS ikväll.Derivatan av identiteten

Fysik, matte och svenska. Slutade tio över ett. Ganska skön dag.

Hämtade glasögonen på Selins, kvinnan som justerade dem tyckte att de var fina. Jag diggar dem.

Uppkörning i morgon och jag peppar för fullt. Den här gången ska jag fixa det, inga problem.Pojkar dör i krig och flickor i Kina

Började tio idag, riktigt skönt med sovmorgon. Skrev idéskissen till projektarbetet och lämnade in den. Efter tjugo minuter gick jag, Alexander och Boman på lunch. Dock hade inte matsalen öppnat så vi väntade i tio minuter.

Efter skolan gick jag och Isabel på stan en sväng. Pappa ringde och frågade om jag skulle följa med på Elgiganten. Han och broder skulle visst köpa en tv. De hämtade upp mig i stan och när vi kommit dit berättade pappa att både jag och broder skulle få varsin tv till våra rum. Överraskning. En trevlig sådan. Fick en nitton tums Philips platt-tv. Glad är jag. Man kan spela upp musik från USBminnen och likadant med bilder. Spejsat.
 
Dessutom ringde de från Selins, mina glasögon är klara. Ska hämta dem i morgon.y`=1/(cosx)^2

Körlektion i morse och gick igenom allt. Kändes bra. Hade inte hela lektionen heller.

Måste berätta om snubben på Rix morron zoo i morse. Han åt bara frukt, som en vegetarian men bara frukt. Han sade att det skulle hjälpa kroppen att komma in i rätt tonart. Snubben åt när han ville, så där varanan dag... Och fördelen med att äta frukt var att man inte svettades lika mycket som i vanliga fall. Detta innebar då att han duschade en gång i månaden. Fräsch kille... Onej, skulle inte satsa på detta. Som Jesper sa så är kött alldeles för gott för att sluta upp med.