DELLBAKAS

Hängde hos farmor och farfar på lördagkväll. Agerade tekniker och ställde om klockan i bilen samt stängde av plinget på tvn som spelas när man slår av och på. Idag blev jag lämnad ensam hemma då broder Tuck hade sin första innebandymatch på evigheter i Umeå. För nyfikna vann Skeå med 6-2 mot Umeå. Så jag chillade, ritade vidare på himla kubhus och blev hämtad av faster och farfar. Åkte buss med A upp, trevligt. Nu tvättar jag och fixar lite. Snart är tvätten färdig och jag kan ägna mig mer åt Indy. Fast. Han är gammal.



SATURDAY NIGHT

Blev en liten shopping runda i Luleå igår, farsdagspresenter på Lagerhaus, ett par byxor på Cubus samt en mössa på Monki. Mötte tre klasskamrater och pratade lite tenta och annat med dem.
Idag, en sväng till Skellefteå centrum. Hämtade mina glasögon samt fick mig en jacka. Asbra, om det inte vore så att jag mår illa av brillorna. Kanske går det över.

Agerar ikväll chaufför åt morsfars, mamma har lyckats jobba 25 år åt kommunen och ska firas. Tillsammans med 213 stycken andra. Under flera år har man funderat på vart kommunens pengar går. Till 25års jubilarer verkar det som. Presenter, tre rätters samt underhållning. Jasi...



SVISCH

Så har jag förlorat tre timmar tack vare mitt älskade Photoshop.. Vad har jag pysslat med mån tro?

Vad tror ni om denna? Kan detta bli tavlan som jag har vunnit? Blev ganska nöjd själv nämligen.
Kanske borde jag släpa mig i säng, just nu går jag på tomgång.. Sov Milla, sov!



ÖVER

Så sitter jag här med begynnande huvudvärk och en hungrande mage.. Kanske kan en lunch bota detta efter-tenta syndrom? Blir i alla fall kvar i Luleå ikväll, mamma kommer upp i morgon med mattor och annat för att sedan dra på staden en sväng innan det bär av mot Skellefteå igen.

Tar det lugnt resten av dagen. Hör gärna av dej, finns på mobilen. Det blir så rackarns tyst här i bland...



MATH IS MORE THAN FORMULAS AND EQUATIONS, IT´S LOGIC

Haah, Charlie Eppes. För tillfället kan du gräva dig långt ner under jorden. Jag är så less man bara kan bli oändligheter, asymptoter, derivator och annan skit. Nu tänkte jag sova mig i form inför morgondagens prövningar. För som A sa, du kan gränsvärden, implicitderivering och induktion och då har du ett g.

Hoppas. Håll tummarna för mig i morgon är ni snälla.



MER OM MEJ

Inser att många fler kommer hitta till min lilla blogg under dagen. Tänkte därför berätta lite mer om mig.

Jag är en 19 årig tjej som för tillfället är bosatt i Luleå där jag pluggar till Civilingenjör. Bor annars i Skellefteå där jag arbetar extra några lördagar i månaden på Happy Homes, en färghandel.
Förövrigt är jag väldigt intresserad av fotografering, grafisk design och andra roliga saker, intressen som just för tillfället ligger lågt prioriterade pågrund av en tenta i Differentialkalkyl i morgon.

Är det något ni undrar över är det bara att fråga!



JIPPIE!

Lite jag har vunnit en tävling... Kolla in detta:


Kul, det blev lite lättare att sätta igång med matten nu.

Dessutom borde ni kika in den nyaste webshopen för tillfället:
















BolinDesign.

(bilderna funkar som länk, klicka för att komma vidare)




PLUS MINUS OÄNDLIGHETEN

Har suttit med matten hela dagen. Några uppgifter och en lunch senare var jag ganska uppgiven, trodde inte att det skulle gå. Men efter att ha räknat en tenta med Alexander kändes allt lite ljusare och jag tar en lugn kväll för att fortsätta i morgon. Tänkte hinna minst tre stycken gamla tentor. Så, då gäller det att göra det också.
Men minst 14 poäng borde man ju klara. Sedan är allt över på torsdag kväll. Skönt.



MY KNEES WENT WEAK AND YOU SAW ME CRY

Med andan i halsen satte jag mig på bussen mot Luleå idag. På grund av glömskhet blev tiden lite knapp men jag hann.

Tillbaka i Luleå med två dagars intensivplugg framför mig. Tenta på torsdag, sedan är det över. Pust.
Hade en toppen helg, askul fredag med vänner, tacos, Mythbusters och chips. Ni är grejt. Annars blev det införskaffande av miniräknare på lördag, hej min vän, samt besök i Sjöbotten. Söndagen ägnades åt matte och här sitter jag nu. Just det, hann med ett optikerbesök i morse också. Så snart kommer jag se som en korp. Yes.




EN DAG KVAR, SEDAN HELG

Denna vecka som egentligen varit som en enda lång dag börjar gå mot sitt slut. Morgondagen väntar med överraskning, har kommit fram till att jag inte riktigt klarar överraskningar. Jag vill gärna ha koll på läget och den här gången har jag haft för mycket att göra så jag har fått lasta över planeringen på mina vänner. Men, det ska bli kul.

Tänkte dessutom visa mina läsare som helt enkelt kommenterar sönder min blogg projektet som denna vecka har bestått av. Hemsk bild, men detta är kojan som jag, Andreas och Magnus, eller Andy och Maggan, har gjort. Tanken bakom är avslappning, jag knäckte koden hur vi borde ha tänkt ikväll. Ska sälja in den till dem andra så borde redovisningen i morgon vara kirrad.



ON REPEAT

Dagarna drar sig förbi, smyger in i varandra och gör det stört omöjligt för mig att skilja på dem. Inte för att dagarna är tråkiga nu, inte det. Men de påminner väldigt mycket om varandra.

På väg hem från skolan, kvart i fem vilket vi tyckte var tidigt, blev vi stoppade av två kvinnor bakom oss som ropade ursäkta, hallå! Vi stannade in och den ena kvinnan frågade var jag köpt min väska. Svaret blev att jag sytt den själv och fick veta att den var jättefin. Hur ofta händer det liksom? Mina axlar som väldigt snart bryts sönder av all tyngd blev lite gladare och jag gick vidare lite stoltare.



FAN VAD FINT

Fick alltså skjuts till skolan idag. Kung. Sedan har vi jobbat lite mer med kojan, handlat lite material och stuff. Den kommer bli så fin.

Men lite matte senare så är jag rätt slut, ska käka lite mat och sedan sova tror jag.




NÄSTA: DAGIS

En trädkoja ska byggas. Detta kan bli som dagis.
Har ni lust får ni se våra konstverk nu på lördag, på Teknikens hus. De är najs.


I morgon drar jag och grabbarna till staden för att handla klister och färg och grejer, inte ska skolan stå för något inte...



VARDAGEN NÄRMAR SIG

Så har denna lilla, korta helg som spenderades i Skellefteå tagit slut. Väntar på Big Bang Theory och sedan sängen...

Förutom lite jobb i lördags hann jag med en snabb sväng på stan på fredag kväll när jag klev av bussen. Shoppade loss lite, kände att jag behövde lite nya kläder. Trevligt.

I veckan väntar nya saker, det har ljusnat lite på uppgiftsfronten. Trodde att jag skulle drunkna där ett tag men nu har lärarna tagit sig i kragen och gett oss en vecka till. Tackar.
Längtar föresten till fredag. Då drar sig visst två Skellefteåbor norrut. Efter en bussresa har vi smidit planer, blodpudding och havregrynsgröt med bacon vankas till middag. Om ni inte tar med er egen mat vill säga. Ska bli kul att träffa er i alla fall.



INTERNATIONAL SUIT UP DAY

Dagen blev inte som planerat då farmor gått och fått magsjuka. Tanken var ju att pappa skulle komma med sina föräldrar för att hälsa på mig uppe i norr. Men de stannade hemma.

Så idag klev jag upp halv åtta, käkade frukost och gjorde mig redo för att dra till biblioteket och räkna lite matte med Andreas klockan nio. Lite förseningar från båda håll och vi möttes halv tio. Räknade i två timmar och sitter nu hemma och har ätit lunch. Ska snart i väg på mattelektion och sedan Workshop till 18.00...

Yej, ge mig tid till att göra något kul.



HÖSTVÄDER

Efter föreläsningen satte jag mig med Andreas i biblioteket för att räkna lite matte men vi kom fram till att det var många uppgifter ingen av oss kunde lösa. Det sket sig men vi löste några och pratade om annat.

Jag har många gånger snubblat över detta fenomen, inte att man inte kan matten, utan hur konstigt det är att man bland en stor grupp människor hittar någon som är precis som en själv. Eller kanske inte precis likadan men nästan. Med samma värderingar och syn på livet liksom... Sådana personer som fortfarande står vid ens sida, och sådana personer som jag hoppas kommer att stå vid ens sida livet ut. 
Vi pratade om detta i gymnasiet, fyra personer som till utseende inte alls såg ut att ha något gemensamt. Lyssnade man på oss så hade vi inte det heller, vi var fyra individer med vitt skilda intressen men som ändå såg en gemenskap tillsammans. Jag tror att vi lärde varandra mycket under dessa tre år. Shit, tre år som känns som hela mitt liv. Var tog tiden vägen? Tillbaka till nuet så ser jag många runtom mig, vissa som jag inte riktigt vet var jag har och andra som jag hoppas kunna bli mina vänner. Som jag redan nu ser som vänner.

Vart vill jag komma med detta? Ingenstans egentligen, men det slog mig när Andreas sa att han ringt sin pappa och haft panik angående skolan och fått svaret att det kommer att lösa sig. Standardsvaret som man får, men om man tänker tillbaka så har ju allting gjort just det, löst sig.
Så slå dig igenom hindren som dyker upp längs vägen, det ordnar sig. Det gör det alltid.



SÅ STARTAR DAGEN

Eller inte riktigt, har ju varit uppe ett bra tag men skolan börjar om 45 min.

Har hunnit med att räkna lite matte, eventuellt planera nästa helg, ritat lite på mitt kubhus, jobbat med reklamen för SRIF samt ätit mat. Ska nu ut med soporna och boka en tvättid. Sedan möter jag upp tjejorna och vi drar på föreläsning.



THE 21ST CENTURY IS WHEN EVERYTHING CHANGES

Trerättersmiddag med klasskamrater.
God mat, tummen upp till dem som lagade den.

Nu gonatt, vet inte vars orken har tagit vägen...



NU ÄRE FREDAAAGSMYYYS

Konstigt det dära att när man väl har laddat hela dagen för att krypa ihop och käka lite chips på kvällen så hinner man knappt äta mer än några chips innan de smakar äckligt.
Skulle kunna döda för lite gurka just nu... Är nog lite törstig, vatten får det bli!



22 FÖRELÄSNINGEN I ORDNINGEN

Nyss hemkommen, lite ljug men för ett tag sedan då, från en föreläsning innehållandes arcsin(x), arctan(x) samt derivatorna av dessa cyklometriska funktioner. Ganska skönt att man för en gångs skull lyckades fatta hur man gör men som vanligt inte varför man gör det... Suck. Längtar inte till tentan.

Men i övrigt så är det fredag idag. För er som missat det. Och det innebär att vardagarna är slut för denna vecka och man kan bara mysa hela helgen. Nej, just det, måste ju räkna matte och troligtvis fortsätta rita på det hemska kubhuset. Hur lätt är det att bygga ett hus som är 8,5*8,5*8,5 m? Skitsvårt att placera ut två sovrum, ett kök, vardagsrum, arbetsrum och en himla trapp. En trapp är fasen stor.

I morgon pysslar vi inför phösarfesten som drar igång klockan fyra. Det vankas tre rätters, får se hur det blir.



O HAPPY DAYS


Kan ni gissa vem som lyckades få en bonuspoäng på duggan fast hon knappt pluggat ett dugg(hihi..)? Jo, fröken Larsson minsann. Tänkte fira det och laga en kycklinggryta med pasta.



WOKE UP COLD ONE TUESDAY

I'm looking tired and feeling quite sick,
I felt like there was something missing in my day to day life...


Denna dag har bjudit på blåst, ritning samt matte.
Inte så mycket annorlunda än andra dagar. Men det är ju alltid kul att folk ser att jag har klippt mej, efter en lång break som brunhårig med pannlugg är jag nu nästan tillbaka till min rödhåriga frisyr. Minus färgen då. I morgon kommer nog alldeles säkert en fin liten bild på lilla mej.



TRODDE ALLT ATT VECKAN SKULLE BLI LUGN

Men Hans gör allt för att vi inte ska ha något att göra. Ett kubhus ska nu ritas upp. Sedan ska en träkoja byggas. Förutom det så räknar jag matte och måste laga lite matlådor. Pizza och spagetti med köttfärssås tänkte jag fixa idag.

Nä, nu drar jag och tränar med Camilla.



SÖNDAGKVÄLL

Tillbax i Luleå. Totalt trött efter en lång bussresa med alla människor i hela världen. Seriöst, vi fick knappt plats... Men vi sneakade in och efter Pite kunde jag äntligen sätta mig med en av de tre jag kände på bussen.
Skönt att prata lite med Alle, nu blir det så lätt att man hamnar i sin egen lilla bubbla. Kanske hittar vi på nåt till veckan.

Nu blir det sängen. Ögonlocket trillar konstant ihop.