090430

Elin är bäst. Fast vem av dem det är vet man ju inte?

Valborgs idag. Blir till att grilla mat snart. Supertrevligt faktiskt. Kanske måste man fota lite också.

Klarade dessutom matteprovet idag. Var hyffsat lätt, fast jag kanske missuppfattade allt. Det vore inte kul. Fast de allra flesta tyckte att det var lätt så jag hoppas på ett MVG. Men man kan ju aldrig veta...090429

Började min skoldag med att få gå ut och fota. Riktigt härligt nu då solen skiner och det äntligen har börjat bli lite varmare. Har dock inte hunnit med att kika igenom bilderna, tar kanske hem dem från skolan i morgon så hinner man redigera lite under helgen.

Var på Atorp idag och kikade på prisutdelning av bästa dikt osv från Tankens trädgård. Estetarna dansade och spelade teater. Inte så värt att stanna kvar längre i stan för men gjort är gjort.

Gav dessutom nyss upp på mattepluggningen. Går kanske igenom det tvärt ikväll. Men kan jag det inte nu kan jag knappast lära mig det innan provet. Ska i allafall göra mitt bästa och se hur långt det räcker.090428

Började denna grå, trista tisdag med att vakna av väckaren. Trött och inte var det någon sovmorgon idag inte. Nej, engelska nationella störde vår annars så perfekta morgon med start 11.15.

Vanliga bussen in till stan och sedan 8.30 började allvaret. Skriv vakten var en av de suraste jag någonsin har sett och jag trodde hon skulle smälla av vid några tillfällen. Ungefär en timme senare reste jag mig och lämnade in min uppsats om könsroller under 2000-talet.
Sedan satt vi ett bra tag i caféterian då nästa lektion inte började förrän kvart över elva.

Hamburgare till lunch gjorde så att några drog och käkade innan vi började. Då jag inte var hungrig skippade jag detta och satt och diskuterade med A om allt mellan himmel och jord. Åt dock efter kemin. Var ganska så hungrig då kan jag säga.

Dessutom fick vi boken Tankens trädgård idag. En bok som alla tvåor i Skellefteå har bidragit med dikter och några få har valts ut. Estetarna har gjort illustrationer och fotoelever har fotat. Så mitt lilla bidrag blev två dikter och en bild. Och allt kom med i boken. Super. Ska dessutom till Atorp i morgon och ja, vad det är där vet jag inte men det har med Tankens trädgård att göra. Det var någon slags prisutdelning eller så...090427

Denna grå, regniga dag har som vanligt spenderats på skolan.

Vi har mycket framför oss och närmast är nationella provet i morgon, skriftligt engelska. Får se hur det går.
I alla fall så sabbar det vår sovmorgon. Börjar halv nio i stället för kvart över elva. Lite skillnad kanske...

Förövrigt så är det här en fyra dagars vecka. 1 maj på fredag innebär ledighet. Ganska så skönt.090426


Gårdagens inköp blev då tre tröjor från Gina, ett par skor från Vagabond och ett halsband från JC.

Spenderade gårkvällen med vänner. Käkade tacos, vandrade in till stan, hyrde film och köpte glass. Riktigt trevligt hade vi och oj, vilken sommarfeeling man fick alltså.
Denna dag har vigts åt rullstolsinnebandy. Brorsan hade slutspel och fick silvermedalj. Agerade fotograf och fotade de glada vinnarna och kanske de ännu gladare tvåorna.

Dagens middag blev den andra för året som åts utomhus. Fast EK har inglasad altan, räknas det?090425

Har varit en sväng på stan. Det blev lite inhandlat men datorn laggar ihop... Bilder kommer senare.090423

I fall ni undrar så kan jag berätta för er att sol plus ungefär fem grader i skuggan gör sommar.
Det är bara att dra på sig t-shirt, shorts och hoppa upp på cykeln och cruisa i väg.

Tydligen är det många som har fått nog av vintern och protesterar på detta vis.


Jag vill dessutom gratulera min vän ES som igår klarade det mest exklusiva och eftertraktade kort som finns. Kör lugnt.090421

Solen värmer och våren är nog här. Det har blivit allt ljusare. Och snart är det faktiskt sommarlov. Härliga tanke.

Proven hopar sig och inte är det lätt inte. Passade därför på att göra en vårstädning i skåpet idag. Fyllde en hel papperskorg med gamla papper. Riktigt fint blev det! Dessutom hittade vi ungefär tio pennor där inne. En ganska lyckad städning må jag säga.090420

Med ett påsklov bakom oss började vi idag att kämpa mot sommaren och värmen.
Det är tungt och aldrig har motvinden blåst så hårt som den gör nu. Men vi ska kämpa oss igenom alla prövningar som kommer. Trots allt har vi ju varandra.

Nu åter till förberedningen till redovisningen av Brott & Straff. Äntligen har man läst ut den.090419

Den där trötta känslan smyger sig allt närmare, du kliver av bussen och det är kallt och blåsigt. Slasket på vägen blöter ner dina fötter som för stunden skyddas av ett par inte allt för hela Converse. Skinnjackan saknar huva och allt du vill är att lägga dig i sängen, dra täcket över huvudet och försvinna in i en drömvärd.
Helt plötsligt har vägen du går på blivit täckt av snö, helt orörd och dina fotspår är det första som förstör den där helvita bilden. Du stannar upp, med ett leende på läpparna gör du ett hjärta i snön. Går ett halvt extra varv för att inte förstöra ditt nya konstverk. Efter några steg stannar du igen och kikar över axeln. Leendet sitter fortfarande klistrat på läpparna och all den där kylan är borta. Det känns som om någon har öppnat sin dörr och släppt in dig, räddat dig från blåsten.
Allt har plötsligt blivit snäppet ljusare, det liksom skimmrar om livet.
090417

JAAA!
Äntligen har individuella valens resultat kommit och jag har fått mina förstahandsval.
Multimedia A och Psykologi A och B.

Jippi!
Nu blir det jag och C som kommer att få jobba hårt..090414

Denna dag har bjudit på lite bildredigering. Bestämde mig igår kväll att jag var less på några av mina tavlor som hänger på sovrumsväggen. Så, jag ska skriva ut två nya bilder alldeles strax.
Alltid skönt med något nytt!

Måste laga middag ikväll också. Brorsan ska på träning och det är endast vi hemma. Men det blir korv och mackaroner så det är inte så krångligt direkt.090413

Som ett barn på julafton har jag nu suttit här i ett antal timmar.
Anledningen är att jag har laddat ner och laddat in nya penslar i Photoshop. Lite smått nördigt men då snuvan är min största fiende för tillfället, ryggen klagar efter flera dagar sängliggande och Brott och Straff inte är särskilt lockande så hamnade jag här.


Detta är då dagens resultat. ↑ Själva ansiktet blev inte bra... Men det är bara att öva, öva, öva.

Till middag väntar grillad hamburgare och milkshake om ryktet är sant.
Sedan blir det tv med Chuck och CSI. Trevligt.090412

Det har legat och gnagt i bakhuvudet nu några veckor.
Pang så slog det till i fredagskväll.

Just det. Förkylning.
Har ont i halsen och är snuvig. Har ont i hela kroppen, så mycket att det gör ont att duscha. När vattendropparna studsar upp på fötterna. Lederna är inte att leka med och jag vet inte vad jag ska göra.

Vill bli frisk på en gång och sticka ut. Nej, nej. Det är bara att hålla sig inne och vila. Det enda positiva, om man kan se det positivt, är att jag inte missar någon skoldag i allafall. Vilken lycka...090410

Glad påsk!

Äntligen har man ledigt och hur är vädret? Piss. Det bara regnar och regnar. Men snön försvinner då fortare i alla fall.

Det är ganska dött här hemma. Mamma jobbar och brorsan och pappa ser My Hero maratonet på BBC entertainment. Läste i min nya fototidning om objektiv. De hade testat 123 stycken. Men man måste ha sisådär tjugo tusen över för att köpa ett verkar det som... Det dyraste låg på 81 500 kronor. Inte illa. Det fanns billigare varianter också, men man måste över två tusen verkar det som för att få ett bra. Då blir det till att spara då...090408

Äntligen, finally och återigen äntligen.

Ett efterlängtat påsklov står för dörren och jag har massvis planerat.
Heeh, nej det var ljug. Jag har inget planerat. Förutom en biosväng med EK. Men det ska bli skönt att bara få slappna av och släppa allt vad enhetscirklar, trigonomitriska ettan och harmonisk svängning heter. Dock måste jag ta tag i Brott och straff och läsa ut den, muntlig redovisning på torsdag vecka sjutton och jag måste lämna in ett PM innan tisdag samma vecka.

Förövrigt så har sista dagen varit riktigt skön. Inställt indiviuellt val innebar sovmorgon och jag tog halv tio bussen in till stan. Mötte mina klasskompisar och mattelektionen började. Min lärare skrattade när han hörde hur vi diskuterade om uppgifterna och tyckte att det var riktigt kul. Själv vet jag inte om det var så kul, men hyfsat lätt endå.
Killarna var hungriga och det var dags för lunch så vi drog till den amerikanska delstaten som finns här i stan. För min del blev det pizza men fyra hungriga grabbar i sjutton års åldern tvingade restaurangen att ladda upp extra mycket kebabkött. För det blev fyra KT ++ utan grönt. På svenska, kebabtallrik, plus, plus, utan sallad. Trodde inte mina ögon då de fick serverat en full pizza tallrik med pommes och kebabkött. Nog var de tvungna att slakta fyra stackars får för att killarna skulle få sin mat.

Då vår extra långa lunch innan fysiklabben bidrog till lunch ute på stan så drog jag, A och B en sväng på stan innan vi började. Trevliga affärer så som Game, The Phonehouse och Apple store.. Men kul har man i deras sällskap.
Vi lyckades även slutföra fysiklabben med ganska fina resultat. Fast vi var inte snabbast. Förresten kan jag även meddela att det inte blir att läsa till civilingenjör med inriktning på vatten. Det lät inte roligt...090407

Dagens kluring. Att måla naglarna i bussen.
Det ser man inte ofta inte..

Tisdag och dagen har bjudit på kemi, svenska och digitalt skapande. Dessutom kyckling till lunch. Utan glasbitar i.
Sista dagen innan påsklovet imorgon och det ska bli riktigt skönt. Tror nog att det blir att gå ut och äta lunch någonstans. Har så otroligt lång lunch i morgon.

Just det, klippte mig igår. Och efter lite plattångande hemma så blev jag riktigt nöjd. Inte ska man föna mitt hår ála amerikanska präktiga tanter inte.090405

Denna söndag har bjudit på lite sol så jag har suttit ute på altanen en stund under förmiddagen och njutit av vädret. Hann även med en sväng till mataffären.
Mammas bror med familj kom förbi för att gratulera broder som fyllde år i veckan. Lite fika blev det då. 

Vad som återstår av denna dag har jag ingen aning om. Tjatar på pappa om övningskörning men nejdå, inte blir det av.  090404

Har nyss ätit frukost och suttit länge och läst tidningen.

Mycket lokala nyheter idag. Som vanligt, men det jag fastnade för var glasbitarna i mat som har blivit allt vanligare. Polisen är inte säkra på än om det är sabotage eller om det är en olycka. Men det påpekades att kycklingen kommer från olika ställen i Sverige och förpackas olika. Det kunde de inte bekräfta utan måste undersöka vidare. Galet. Vem är det som gör detta?

Dessutom Ipredlagen. 1 april. Nu är reglerna om nedladdning och fildelning striktare och många är det som tycker att det är dåligt. Fick höra av A att internettrafiken minskade med 30% efter det att lagen trädde i kraft. Det är inte dåligt. Men enligt artikeln jag läste i tidningen och enligt mina vänner så börjar det komma bolag som kan dölja din IP adress. Det enda riktiga jag tycker att man kan göra för att minska nedladdningen är att sänka priser på CD skivor och filmer. Målgruppen som de flesta artister har är endå ungdomar. Men man anpassar inte priset efter målgruppen. Hur många unga finns det i detta landet som har massvis med pengar liggande?
090403

Fredag innebär helg. Riktigt skönt efter en dag som denna. Trodde dock att den skulle bli lite jobbigare än vad den har varit. Började med att datorerna på skolan tagit sovmorgon och det tog sisådär en kvart innan man blev inloggad. Fick en extra uppgift och gick för att fota lite. Mötte A och S vid skåpen och pratade med dem ett tag. Vi fick sluta lektionen tidigare då datorerna laggade och vi gick då till gymnastiksalen. En timme i förväg. Teoriprov väntade och det tog väl sju, åtta minuter att göra. Har nog alla rätt hoppas jag. Lunch, helstekt kotlettrad med ugnsrostade grönsaker. Låter så mycket godare än vad det var. Påminde om kassler.
Sedan var det matte för hela slanten. Sinus-, cosinus- och areasatsen är vad som fyller våra lektioner.
Sista timmen var det engelska. Vi pratade igenom vår scen ur Hamlet, kom inte så långt. Anledningen var muntliga nationella. Jag och A var faktiskt riktigt bra om jag får säga det själv. Får se vad man får för betyg på det men det är skönt att det är bortgjort i allafall.

Sprang in på Ur&Penn efter skolan för att köpa en ny svart klocka. Min gamla har stannat så jag tyckte att det var lika bra att köpa en ny då även armbandet på den gamla höll på att gå sönder. Så hundra kronor fattigare är man för tillfället men passa tiden, det kan jag.

Nyhetsmailet från Sneakersnstuff damp ned i inkorgen och ja, vad kan man göra? Måste kika in om det finns några finfina skor...090401

Morgon igen. Mitten av veckan och ja, nu är det bara att jobba på.

Här sitter man igen och gör ingenting. Anledning? Fotografisk bild. Läraren låser upp och hipps vipps försvinner han. Nu har han varit borta nästan hela lektionen. Vi har fått en uppgift som vi ska jobba med resten av terminen. Ett bildreportage. Frågan är bara vad man ska hitta på.

Förresten måste man ju gratulera broder också. Tretton år idag. Storpojken.