SKYLTSÖNDAG

Första advent och ingen snö. Dock så är det skyltsöndag. Det blir nog ett litet besök där för att sedan ikväll sticka på bio med ElinS. Nu blir det New Moon.



PROSIT

På torsdag ska man få ta vaccinet, tro inte att man går och blir förkyld då?
Fast jag har tänkt förneka det, ingen sjukdom här inte.

Jobbat idag, full rulle. Sedan har mormor och morfar varit här och fikat och käkat middag. Ska dit på måndag och stöpa ljus. Tradition.



HÅLL I HATTEN!

Fröken Larsson har varit och köpt sig en klänning. Oj kors i taket. Lite fånig kände jag mig när jag drog på mig klänningen och fortfarande hade på mig mina stora baggy jeans. Men mamma tyckte att med strupbyxor så skulle det bli fint. Nu är det ingen klänning med puffärmar och rosor på utan en svart med svarta paljetter på axlarna. Sedan så blev det faktiskt en ganska fin tröja som kanske var lite mer i min stil. Eller vad säger ni?

Körde till Elgiganten och frågade lite om kompaktkameror, till projektarbetet. Fick fina svar och har nu skrivit lite också.

Sneakade till mig middag hos farmor och farfar, där var det full jul med alla tomtar framme. Adventsstakarna spökade och ja, julen är visst här. De frågade om min önskelista och vilken tur att de har en dotter som löser problem åt dem, ja nu fick jag mejla faster om kamera väskan men vi får väl se hur det blir.




YOUR THE ONLY ANGEL IN MY LIFE

Ett leende, otroligt vad det kan betyda. 


Livet rullar på, inte mycket att se framemot direkt men visst har jag roligt endå. Blir lite jobb framöver, fick ett mejl om jobb under jullovet. Chill. Lite extra pengar. Annars är det väl mycket skoljobb just nu. 

Blev ett besök på Tshirt store idag, lite grejer. Dyra tröjor. Typ. Men coola, det är väl huvudsaken.  




FÖR OM DEN BLÅ HIMLEN VAR DU JA, DÅ SKULLE JAG ALLTID VARA UTE OCH GÅ.

Livet fortsätter, konstigt att det inte finns någon paus knapp.

Lämnade önskelistan till farmor och farfar igår. Det är fyra veckor kvar till jullov. Det är den 23 november och termometern visar plusgrader. I morgon är det en månad kvar och inga julklappar är köpta.
Precis som Alexander sade idag så vill jag inte heller att det ska bli jul. Då blir det ju vinter. Hemska tanke. Kan det inte fortsätta så här? Plusgrader och ingen snö, så länge det inte regnar då förståss.

Nu ska jag försöka mig på broschyren till Designen. Hoppas att min skrivare klarar färgerna så inte det svarta blir grönt och det vita lila. Då är det illa, kan hända att skrivaren åker på en liten resa ut genom dörren om det händer. Lite tur kan jag behöva.



LÖRDAG, 14:04 OCH SOLEN ÄR PÅ VÄG NER

Det är det värsta med vintern, man har knappt lyckats ta sig ur sängen och så går solen ner. Trött som attan efter en skolvecka med diverse saker, ja då sover man tills man vaknar. Men mest imponerad är jag över både mig själv och min far som orkade vara uppe till 23:00 igår kväll. Det händer inte ofta måste jag säga.

Vad kvällen bjuder på vet jag inte än, kanske blir det att spendera lite tid med ElinS eller så hittar jag och pappa på nåt spännande. Får se helt enkelt.



DIGITALT SKAPANDE EN FREDAG INNAN LUNCH

Och skapande nivån ligger på noll, jag vill bara bli klar. Nu. Men det är massvis med små redigeringar som måste göras innan jag kan lägga in allt i Flash. Suck, det är jobbigt. Plus att jag sitter själv runt mitt lilla bord. De som normalt sitter här har dragit till Göteborg och Sandbergs tapeter. Kul för dem. 

Förövrigt så fotade jag lillkusinen igår, i tomteutstyrsel och allt. En svår modell, väldigt bestämd men det blev trots allt ganska många bra bilder. 

Nu kurrar magen och Biff stroganoff väntar för TE3B. Gott? Vet ej, får väl hoppas på middagen. Det är ju trots allt jag som lagar maten. Yej, sen blir det kanske en lugn helg? Mamma och Broder Tuck har dragit till Etuna för innebandyspel.  



BORDE VÄL...

Nationella avklarat på 2,5h. Hoppas att det räcker, vet inte om jag är nöjd med det eller inte. Kände att det får gå som det går.

Annars så är det väl, ja, kanske lite bildredigering, godisätning (Hemmakväll hade xtra pris igår..) och kanske ett avsnitt Poirot ikväll?



HELGEN SOM VARIT

Så var det måndag kväll och en hel helg har flugit förbi. En riktigt trevlig helg har det varit.

Fredags kvällen med Mord till bords. Maten från Nordanå gården och sedan lite improvisationsteater under tiden. Det var fyra duktiga skådespelare som agerade och efter en omröstning kom det fram vem som var mördaren.

Lördags kvällen bjöd på något helt annat. Alexander, Isabel och Boman kom till Ursviken och så åt vi middag tillsammans och såg sedan film och spelade lite Buzz. Filmerna blev V för Vendetta och Tenacious D, The Pick of Destiny. Två helt olika filmer men båda riktigt bra. Allt som allt en rolig och trevlig kväll, vi får göra om det igen snart!

Idag har det då varit svårt att hålla ögonen öppna, att jag inte somnade på bussen hem är ett under. Mörkt ute är lika med gonatt för mig. Tungt, men att man då endast går en timme i skolan på torsdag piggar genast upp. En svenska timme där man ska lyssna på andra som håller tal. Ja, då blir det ännu lite enklare.



2010-02-26


Till denna lilla stad i södra Sverige flyger TE3B nästa år. Tackar till riksdagen som betalar en del av resan.

Förövrigt så har jag nog kommit in i någon slags julstämning. Läs förra inlägget också.. Men farmor och farfar har varit på mej om vad jag önskar mig till julklapp och när jag sökte på den nya affären som öppnar i staan under denna månad fann jag det. Gisses, superglad skulle jag bli om jag fick den här klockan.



Annars finns det ju även dom här klockorna på samma affär.
Eva, den nya affären är Tshirt store, öppnar i Glitters lokaler på CK.



NU ÄR DET SLUT PÅ VECKAN, DET ÄR DAGS FÖR FREDAGSMYS!

Talet har jag klarat av, tror endå att det gick hyffsat. Fick lite positiva kommentarer och de flesta tyckte nog att det var en lite rolig vinkling av det hela.

Nu väntar jag på att fara in till stan för att käka och sedan är det gonatt.
Peppar inför morgondagen och ja.. Dessutom peppar jag på julen. Känns bra nu, kanske för att den bästa julkalendern på länge kommer att visas. Hihi, är ganska så glad för det mesta nu. Lite vikt har fallit av mina axlar.



TAL

Nu har jag skrivit ut mina stödord. Måste pränta in talet och sedan bara låta det gå som det går.
Har handlat inför lördag och peppar på det.

Imorgon gäller det att ta sig genom dagen, klara talet för att sedan promenera upp på Erikslid. Ta bilen av pappa och köra hem. Jag och mamma hämtar honom för att sedan sticka på Mord till bords. Får se vad det är, Alexander tyckte att jag skulle spela död för att se vad som händer. Hihi, det blir nog kul det i allafall.

Ska äta, pannkaka står på menyn.



NU ÄR MAN GANSKA LESS

Oj vad trött man är på alla måsten och allt som borde göras. Det känns som om det aldrig tar slut. Fast, samhälls redovisningen av liberalismen har jag inte gjort. Leif verkade ha glömt bort det. Hoppas jag. Annars är det full skrivning på talet som jag ska hålla på fredag. Är ganska nöjd. Har skrivit lite av det med glimten i ögat.

Annars ser jag framemot fredag kväll och peppar på lördag.



GRATTIS PÅ FARSDAG

Så har även denna helg flugit förbi. Jobb igår och sedan firande av pappa och farfar idag.

Vantarna och mössan till Design projektet är klara, nu återstår bara att börja med talet till fredag. Borde börja idag, får se hur det blir. Har ändå det mesta i huvudet...



DEN MAN ÄLSKAR AGAR MAN

I veckan har jag träffat och pratat med två gamla klasskompisar som jag inte brukar träffa så mycket mer än ett enstaka hej någon gång så där. Det känns länge sedan man lämnade Ursviksskolan, mycket har hänt sedan dess, till det bättre.

Var på teater idag, temat var kvinnomisshandel. Tungt, en lätt illamåenda känsla kröp nog över hela TE3B när vi fick se pjäsen. Det kändes som på riktigt, var tvungen att titta ner och påminna mig om att det inte var på riktigt. Konstigt att bara sitta och se på så där. Usch. Sedan fick vi prata om ämnet och klura lite på vars man själv skulle dra gränsen och säga nej, nu är det nog, jag sticker. Intressant. Fast otroligt skönt när vi fick gå på lunch efteråt. Dessutom var det ju pizza. Inte lika kul att få veta att man ska hålla tal på fredag nästa vecka. Fredag den 13 och temat är relationer och starka band. Det snurrar lite tankar men får se vad det kan tänkas att bli.

Träffade morfar på stan efter skolan. Han väntade på att bilen skulle bli klar på TidyCar. Hade lämnat in den för tvätt och vax. Behöver nog inte säga att han var ganska så less, han hade visst ätit på stan och gått runt men tydligen hade tiden gått fortare än han hade trott att den skulle göra. Hihi, han är allt bra min morfar. På tisdag skulle de visst ta stygnen på fingrarna också. Ja, jisses. Hade det varit farfar som dragit av en del av tummen så hade han aldrig lämnat sjukhuset. Morfar tål en hel del smärta. Men skär man av övre delen av pekfingret, tvättar upp det och surrar fast det igen utan ett besök på sjukhuset så bryr man sig inte så noga.



OOOOPPS

Heeh, nu har jag mailat Roger och visst hade han glömt av mig helt. Skulle skicka nytt schema så snart som möjligt. Men man ska ju inte ropa hej innan man kommit över ån.

Vad mer som hänt idag vet jag inte riktigt, inget intressant. Fick veta att jag var bra på att fokusera på det viktigaste när jag skrev min svenska uppsats. Kul, särskilt när vi ska sitta i fem timmar och skriva svenska nationella nästa vecka. Det är galet.



TOKMÖRKT

Fort som attan blir det skumt ute, det känns som natt fast klockan är två. Inte kul.

Fast jag peppar på nästa lördag då blir det helskoj, men nu måste jag skriva loggbok. Jippie... heh, heh.




ÄVEN DENNA GÅNG GICK DET VÄGEN

Tillbaka till skolan och verkligheten efter ett trevligt lov.
Halloween fredagen spenderades med ElinS, hade supertrevligt. Lagade mat och såg på film.
Sedan kalas hos kusinen på lördag, fika och tårta. Tända ljus på graven också. Jättefint.
Söndagsmiddag med mormor och morfar, lax och potatis.
Bildredigering, Photoshop CS4 är icket ett dåligt program.

Så blev det dags för sängen, med ny ork och en ny hårfärg var det dags för att återvända till skolan. 
Kan med lättnad berätta att det blev ett VG på fysikprovet, tydligen hade alla sänkt sitt genomsnitt med några poäng. Men, vad klaan.. Att lägga ett prov på en måndag, då får man räkna med sådant.