SNART HELG


Har ju glömt att visa er muggarna jag fick av mormor och morfar. Så här är den ena, den andra ser likadan ut så...

Men nu väntar endast en föreläsning innan det bär av mot Skellefteå. Tydligen har Broder Tuck införskaffat ett Wii, gissa vad som kommer att göras i helgen?EN MÖTESPLATS FÖR ALLA

Efter en natt där man blev väckt av att lilla Camilla ringde 04.36 med frågor angående uppgiften och massor med sömn satte jag kurs mot matteföreläsningen. Ännu en sak som kändes ganska klar hur man gör men inte varför man gör det.. Jisses, ja sedan var tanken matteplugg och träning samt att slipa på vad jag ska säga i samband med kritiken i morgon. Nu är klockan snart halv åtta och jag har varken pluggat matte eller tränat. Skrev nyligen ner mitt lilla tal samt har tränat på det. Ja.. kanske borde äta något. Borde skaffa mig någon som knackar på axeln och säger: NU är det mat, varsågod och ät.TACK OCH BOCK FÖR I DAG

Efter en lagom trevlig helg och början på veckan med matteplugg samt ritande av hus och annat kan jag nu andas ut lite. Duggan gick väl inte så bra.. Borde kanske ha pluggat mera. Eller börjat räkna tidigare... Men vad ska man göra med himla bokus.se? Beställde ju boken från adlibris istället, vad tog det? Typ två dagar plus en helg så hade jag boken i min hand. Ja gisses alltså. Men tillbaka till duggan, alltså ett prov som kan ge extra poäng till tentan. Gjorde den mest för att se hur det kan vara med en tenta. Har väl aldrig hittat på så många räkneregler.. Tur att Anders inte får se det där.. Han hade skämts så in i bängen.

Anledningen till att jag inte pluggat så mycket?

Jag har gjort om busstationen i Luleå. Detta blev mitt slutgiltiga val. Vad tycker ni?
Återstår att se vad lärarna säger... Aldrig förr har jag varit med om så luddiga instruktioner. Lärarna säger emot varandra. Ingen är särskilt nöjd med lärarinsatserna.

Annars lever väl livet. Åker till Skell på fredag. Efter en sen matteföreläsning. Jobb blir det också, på lördag. Sedan rycktades det om att en plattv skulle inhandlas till vardagsrummet på Agngatan 5... Undrar om det är sanning?

Det är de små sakerna som gör en glad för stunden. Peppar nog nästa vecka.
Nu gonatt sov gott.ATT SKJUTA UPP ALLT

Kanske inte är det bästa. Idag har jag stridit mot vad som har känts som hundra mattetal, är fortfarande inte klar, samt en överfull tvättkorg. Nu borde jag göra middag för att fylla på reserverna och göra dom där 26 talen som är kvar innan jag kan ta kväll.

Vilket plus att några glada jeppar hade vänt alla cyklar upp och ner utanför mitt hus. Ganska kul när jag upptäckte det, har nu vänt min rätt väg. Den cykel som står fastlåst i gatlyktan, upp å ner, vet jag inte hur det ska gå för..DAGENS TEKNOLOGI

Vi ser framemot att ge dig service, du har plats nummer tre i kön.... En och en halv timme senare.... Vi ser framemot att ge dig service, du har plats nummer ett i kön.

Med risk för hjärntumörer lade jag på. Mailade och fick som svar, just nu har vi mycket att göra. Vi svarar på ditt mail på 48 tummar.

Bokus.se. Tummen ned.I WISH YOU WERE HERE

Nu är jag less på kvarteret Loet. Vill ju börja rita, inte skriva om det. Suck, förhoppningsvis blir vi klara med det i morron. Har ändrat på min text en hel del, nu snurrar orden bara runt, runt. Ska hoppa i säng tänkte jag.

Gonatt, sov gott och vakna i morrn!
HURTBULLE?

Eller så inte, men på god väg. Har nyss kommit hem från ett träningspass på STIL med Camilla. Tog tag i det i dag och köpte träningskort för ett år. 3420 spänn svider i plånboken men då har man ju ialla fall ett krav på sig att träna. Har man lagt ut så många pengar så har man...

Dagen har i övrigt bestått av besök av mamma, mormor och morfar. Fick en skrivare/scanner/kopiator, najs. Samt lite grejer från IKEA, en skrivbordslampa, lite ljuslyktor, ett diskställ i trä samt förlängningssladdar.
Tror att de har haft en trevlig dag, de tyckte om min lägenhet. Att vägen hit också var enkel var ett plus, till och med mormor trodde att hon skulle hitta hit. Får se om de dyker upp någon fler gång. Så ni där hemma i Skellefteå, det är bara att komma hit. Dörren står öppen! (Gäller bara att jag inte ska ha lektioner...)

Nä nu, mat. Magen kurrar.EN REGNIG DAG

Sitter och väntar på mamma, mormor och morfar. De trillar nog in snart.

Ska fika med dem innan de drar vidare till IKEA, så såg då planerna ut igår ialla fall. Nu vet man aldrig.


Kanske blir det Stadsarkivet senare för att avslutas med en matteföreläsning.LÄGENHET PART 3Så var det då hallens tur. Inte så mycket till hall.
Men möblerna har blivit turkosa. Efter lite färg blev de riktigt fina.SÅ DÅ,

Var dammsugningen klar, matten räknad en och en halv timme (hann väl fyra tal eller så, inte det bästa att vakna och ta matteboken till sängen kanske... Men face it, hur kul är aritmetiska summor och induktion?), allt är bortplockat och till viss del även dammtorkat. Har kvar att göra lite översvämmning i badrummet och torka av golven. Det blir dock i afton. Snart bär det av för att skriva ut version ett av texten till planschen vi ska göra i PowerPoint (Weehoo, asskoj program, älskar det... inte.) Sedan matteföreläsning och därefter kamrat respons på texten. Får se hur det går, även om jag och Camilla gjorde lite av det igår redan. 


Kom förresten på att ni inte sett min hall! Håll utkik så kommer det snart bilder på minihallen! HUPP

Just det. Tisdag. Jobbar på med vår uppgift Luleå ± 50 år. Skulle behöva besöka Stadsarkivet i Luleå men får se om det blir en annan dag. Har i alla fall en bild på hur jag vill att det ska se ut. Visar er när jag har fått ned idén på papper!

Annars rullar det väl på. Matte och annat. Mamma, mormor och morfar kommer hit på torsdag. (Om de inte har ändrat sig...) Så det blir lite dammsugning i morgon, behövs. Särskilt när jag nu har dragit i gång Paolo träningen. Att göra situps på ett lite lätt dammigt golv är inget jag rekommenderar. Så med det sagt blir det lunch, magen klagar. Havregrynsgröt blire idag. När ska man ledsna?
RIKSDAGSVAL

Söndag, helgens sista dag. Kan sammanfatta denna helg som så:

Surströmming
Elinx2
Arbete
Besök på muséet
Röstning

Nu, valvakan står på. Lars Ohly snackar för fullt. Får se vad som händer..
IDAG ÄR EN SÅDAN DAG

Vädret idag känns lagom inspirerande, mulet och snartsnart regnar det nog. Har en hel del att göra, både matte och läsning. Inte lätt när man inte har rätt bok. Förövrigt väntar föreläsning, lektion och genomgång av plansch-layout. Kan bli skoj, fast med Hans vet man aldrig. Troligtvis vet jag mindre efter lektionen än innan, brukar vara standard...

Annars åker jag faktiskt hem idag. Blir bjuden på surströmming ikväll, jobb i morgon, kanske träffar Strandberg lite och eventuellt blir det någon slöjdutställning med mormor på söndag. Plus en massa plugg.

Ha en trevlig fredag och helg!TORSDAG 16 SEPTEMBER

Har varit lite dålig på att skriva lite längre inlägg om min vistelse i norr. Anledningen har varit första inlämningsuppgiften i Teknisk arkitektur. Som sagt så har vi tidigare mätt upp en liten, sned kyrkstuga. Ungefär som en Bonnstadskammare men mer en liten stuga. Uppgiften har senare varit att rita upp denna ministuga, göra en skalenlig ritning över fasad, plan och situation. Ett minst sagt klurigt uppdrag, särskilt när man inte vet exakt hur man ska göra... Men i förrgår blev jag klar inför vad vi trodde skulle vara slutgiltiga inlämningen och betygsättning. Igår dök vi då upp, lagom nervösa för att få våra betyg inför hela klassen. Men så var alltså inte fallet. Vi fick redovisa våra ritningar och berätta vad som har gått dåligt respektive bra och fick sedan respons från lärarna, vad vi skulle förbättra inför inlämningen på måndag. Shit vad man har oroat sig i onödan. Men så är det väl första gången man ska göra något överhuvudtaget.

Så några förändringar senare drog vi hem. I mänsklig tid faktiskt, var hemma strax innan sex. Jippi!

Idag väntar stadsvandring i Luleå stad inför vår nya uppgift. Luleå för 50 år sedan, Luleå nu och Luleå 50 år in i framtiden. Najs. Får se vad det kan bjuda på. Känns lite små stressigt för att denna uppgift kräver tid. Och att jag fortfarande inte har fått matteboken. Bokus.se, skynda på?!? 

Aja, ska käka lite frukost och göra mig i ordning för dagens bestyr.
Ha en fin dag!OKEJ, INTE BRA ALLTSÅ

Nog trodde jag att läsa på universitet kunde bli en utmaning. Men att komma hem så här sent är inte kul. Har alltså spenderat 13 timmar på skolan idag. Anledningen är en uppgift som ska lämnas in klockan åtta imorgon bitti. Himla kyrkstuga. Aja, jag är iallafall klar nu. Till skillnad från många andra. Pust, ska ta och äta middag.
ÅÅÅÅHH

Chill att vi missat att köpa A2 till att rita kyrkstugan på. Så nu drar vi snart in till stan för att köpa det, Jala here we come! Ska sedan tillbaka till skolan för att göra klart fasadritningen, har vi tur hinner vi också med situationsplan samt planritning... Men nu ska vi inte hoppas för mycket.

Det vore toppen om jag fick paketet från CDON idag. Snälla!?!JAG HAR ETT PROBLEM

Jag kan överhuvudtaget inte äta dem. Det bara växer i munnen och jag börjar må illa.
Vad kan det vara?

Jo, köpta köttbullar. Mamma Scans, skolans hemska, ja allihopa.


Tokigt när det säkert är billigt(?) men jag har nu tagit tag i saken och gjort mina egna köttbullar. 45 min tog det och nu har jag köttbullar så att det räcker till fem mål. Bara att koka mackaroner till. Jippi!
Kanske blev de inte så goda som mormors men femtielva gånger godare än färdigfabrikat. Så det så.

Under denna dag har jag hunnit med som jag skrev tidigare att tvätta, göra skoljobb och laga mat. Nu är frysen lite fullare med 3 lådor spagetti och köttfärssås, 3 lådor spagetti med pastasås och kyckling och väntar nu på fina små köttbullar. Är jag inte duktig så säg?

Tänkte hoppa in i duschen nu, äta något och se på tv. Mys.HELT PLÖTSLIGT VAR DET MULET

Idag är det segt, har legat och dragit mig i sängen. Glott på tv utan att bry mig. Har käkat frukost och ska nog snart tvinga in mig i dushen. Sedan tvätt och lite skolarbete. Vi har ett himla hus som måste ritas upp. Tänkte ligga steget före och renrita fönstret. När jag har det klart måste jag laga mat. Men frågan är kan man göra köttbullar utan ägg? Det är frågan...


Förresten, idag har jag haft körkort i ett år och en dag.
SATURDAY NIGHT

Efter en heldag med familjen på besök har jag ägnat en del av kvällen åt att göra en bloggdesign åt en god vän. Skönt att få vara lite kreativ.

I övrigt har dagen varit bra, fikade och åt äppelpaj innan vi drog på stan. Köpte lite mer saker från listan som vår käre lärare har skrivit. Vi besökte Jalas Färg & Tapet, jag fick rabatt för att alla mina klasskamrater har handlat där och pappa fick träffa sin gamla bekant.
Annars blev det en mascara som inhandlades och mat. Fast pappa betalade maten, tack. Plus att man blev bjuden på pizza till middag. Najs. Och, det blev över. Hihi, matback till mig.
Ska förövrigt laga mat imorgon, göra en del matbackar. Planen är köttfärssås och spagetti, pastasås med kyckling samt köttbullar. Förhoppningsvis orkar jag göra allt det. Vore bra i så fall.
HELT SLUT, SKÖNT MED HELG

Efter en hel dag i Gammelstaden sitter jag äntligen hemma. Så skönt att äntligen få pusta ut. Hur less blir man inte när alla packar ihop och är klara när man själv har kommit halvvägs? Nae, man blir inte så pepp.

Sedan kom inte paketet från CDON heller... Å nej. Har ju verkligen längtat, men nu har jag ju det kvar till senare.

Borde kanske käka lite mat också, känner blodsockret sjunka ned genom golvet.KYRKSTUGA DEL 2

Idag kliver vi upp tidigt, åker buss till Gammelstaden och fortsätter att mäta den lilla stugan. Shit, det blir en hel dag. För klockan ett har vi det schemalagt att vi ska dit. Ja, gissa om vi kommer att vara less?

Hoppas att packetet från CDON kommer idag, då blir det lite Charlie i eftermiddag.
AWESOME?

Hur chill är det inte att upptäcka att dagens Välkommen hem är det tredje avsnittet? Och man har bara sett ett? Två nya avsnitt på en dag, Jon gånger två ju! Like it.

Orkar bara inte att det ska grinas och hålla på, okej fine att människorna gör asbra grejer men det är ju renoveringen man vill se.. Happy Homes, here we go!KLOCKAN ÄR 15:02

Dricker lite vatten, har just kommit hem från skolan. Har även handlat lite inför morgondagen.
Tänkte gå ut en sväng, utforska området. Får se vad jag hittar.

Grattis förresten till Boman som fyller 19 idag.
ÄNNU EN DAG

Idag skiner faktiskt solen som den ska, jag har ätit frukost och ska göra mig i ordning för att cykla till skolan. Idag är det matte för hela slanten. Känner att jag borde ta tag i att plugga lite men jag har fortfarande inte fått bok nummer tre. Suck...

Mamma ringde igår, troligtvis kommer familjen upp på lördag och spenderar hela dagen här. Trevligt, blir nog en sväng på stan och lite annat.TIHI

Min beställning från CDON är skickad. Har jag tur blir det Charlie till helgen då, mys.PÅ VÄG MOT

Föreläsning i studieteknik. Najs. Eller inte. Käkar ialla fall havregrynsgröt nu så att jag ska vara på bana.

Gårkvällen var trevlig, många talanger kom fram och andra inte... Men kul att träffa tjejerna utanför skolans väggar!OKEJ...?

Började min dag med lite Teknisk Arkitektur. Måste vara kul för en lärare att mötas av 40 stycken fågelholkar. Seriöst, så är det! Det börjar lite lätt och man fattar så smått, sen speedar läraren iväg och ritar streck hit och dit. Suck, ge mig en dator så kanske det ordnar sig.

Efter det en låång lunch och sedan en matteföreläsning. Induktion stod på schemat.

Ikväll blir det förnedringstv i högsta grad, Idol börjar om igen. Blir att sticka till Camilla och se det samt Halv åtta hos mig, Linnéa ville nödvändigt gärna se det... Haha, ja de blir nog kul!

Nu: Lasagne.
ETT PLUS I KANTEN

Klar. Eller, ska hämta in tvätten från tork om cirka 40 min men städningen är färdig. Konstigt att jag varje gång jag tar fram dammsugaren ska bli arg.. Ibland räcker det bara att titta på den. Om det är för att den fastnar i varje hörn eller att trots att det står Pro Silence på den vet jag inte. Inte är den där dammsugaren så tyst att man kan dammsuga på nätterna (varför nu någon skulle vilja det?)...TIE MY HANDLEBARS TO THE STARS SO I STAY ON TRACK

Håller på och städar för fullt, badrummet är avklarat och håller nu på med lite undanröjning för att fortsätta med lite dammtorkning, dammsugning och torkning av golv. Har också bokat tvättid och ska iväg med tvätten snart. Ska diska lite och göra diskhoarna riktigt rena.

Vet inte vad som har flugit i mig men helt plöstligt vill jag ha ordning och reda. Kanske har en liten pappa-gen vaknat till liv?
BACK IN NORTH

Så har man konkat upp mer än dubbelt så mycket som man tog hem. Konstigt, men mängden saker som hänger med upp blir mindre och mindre för var gång. Man får väl skylla sig själv kanske, pappa tyckte att jag skulle leva som en fattig student ett tag. Med innebörden att inte många "pimpar" sin lägenhet.. Haha ja han är ju rolig. Men så här blir det när man jobbar i branschen.

Att åka hem lite nu och då verkar löna sig. Mamma hade köpt kläder åt mig, första gången på länge det hände. Två par leggings och en jättefin och varm flanellskjorta. Tackar och bockar mor. Att jag fick lite hemodlade äpplen, potatis och svarta vinbär kändes också bra. Kanske blir det en liten äppelpaj i veckan? Tål att tänkas på.FÖDELSEDAGSKALAS

Firade farmor i förskott i går, hela 70 år den här gången. Trevligt. Hon fick en digitalkamera. Sin första.
Jobbade även och tjänade lite pengar, ganska lugnt trots att hösten har dragit igång. Det fina vädret bidrog säkert till att ingen ville tapetsera.

Idag blir det nog en sväng till Sjöbotten, kanske drar jag förbi EM också, om jag hinner. Det gäller ju att hinna med bussen till Luleå ikväll också.SNART NOLLGRADER?

Uppmätningen igår var väl inte så kul. Vi har två lärare och de säger emot varandra och ger olika uppgifter. Vi hann knappt en bråkdel av vad vi skulle ha gjort... Suck, inte kul.

Men idag är det nya tag. Matteföreläsning nu på morgonen och sedan prov efter lunch. Tror att det ska gå hyffsat ändå. Ska ta det lugnt så löser det nog sig.

Åker hem i eftermiddag. Som sagt är det jobb och kalas i morgon.
UPPMÄTNING AV KYRKSTUGA

Idag drar Arkitektur iväg till Gammelstan, vi ska mäta en liten stuga för att sedan göra en ritning på den. Tydligen har inte kommunen några ritningar på dessa stugor så vi gör dom en tjänst. Utnyttjade ska vi alltså göra vår första uppgift som ska in den 15 september. Ska bli kul att se hur det går.

Förövrigt är det matteprov imorrn, måste plugga när jag kommer hem ikväll. Hoppas att jag orkar, vi slutar ju klockan sex...DU ÄR KAFFET I MIN LATTE

Spexet igår hölls i av Lulespexet och deras föreställning Svartskägg. En föreställning som publiken påverkar genom att när man tycker att det är bra klappar i händerna och ropar Omstart, omstart! Ibland blir det lite improvisation men oftast har de inövat fler sånger och annat.
Kul var det men lite långt, tre timmar inkluderat en rast på 20 min..

Innan föreläsningen strippade alla Phösare av sig overallerna och vi fick för första gången se dem utan solglasögon och mössa. Shit, en del av dom såg inte ut som jag trodde..

Fick sedan ett lagom kul besked, ena matteboken som jag beställde i måndags är restad hos leverantör. Jag som egentligen skulle ha den i måndags.... Måste få tag i den på nåt sätt.