29 MARS

Föreläsning om färglära idag, däribland NCS-systemet. Tänkte att nu får jag lära mig något utöver det jag redan vet. Dock så pratade inte läraren om allt det jag redan vet utan lämnade en hel del utanför. Tråkigt.. Men vi fick ny uppgift, färgsätta en korridor på sex olika sätt och färgsatta fasader efter olika koncept. Detta ska göras i Photoshop och sedan ska NCS koderna anges, lovely, särskilt när man jobbar med RGB.. Läraren tyckte också att vi skulle jämföra den färg vi tagit fram på skärmen med ett fysiskt färgprov. Varenda fiber i kroppen skriker nej, men vad ska man göra? Ah, det är skönt att det är färglära och inte linjära matriser i alla fall.28 MARS

Hade första gruppmötet idag, två av sex stycken gruppmedlemmar var närvarande. Bra start? Haah, oja, kan inte drömma om bättre. Eller? Så går det när man inte får välja grupp själv..
Sedan föreläsningar om bostäder, i historien och planlösningar, både standard och till och med så tokiga som gav den boende valfrihet. Det är nästan så galet att man kan inte göra så, då blir det bara ett tomt skal och vem vill ha så? Visste ni förresten att 64% tar bilen varje dag? Det var vad föreläsning numero två handlade om, statistik i trafiken. För det måste man veta när man ska rita om stadsdelar. En väg har en maxbelastning per dygn på 20 000 fordon. Blir det mer måste man göra en till fil. Sådant intressant fyller mina dagar.27 MARS

Inställd föreläsning idag så efter lite sightseeing på Teknikens hus inför kommande uppgift drog vi in till staden. Hittade inget av värde vilket ekonomin tackar och bockar för. Har sedan vilat lite och lagat mat, tror att tidigare veckors stress och påfrestningar har hittat mig i form av huvudvärk. Men, det lägger vi åt sidan och ja går till sängs? Haha, tidig kväll. Så skönt. Gårdagen blev lite sen efter vårmiddagen. Riktigt trevligt, fick bland annat renytterfilé och ugnsrostade potatisar.
Godnatt mina vänner.26 MARS

Kursintro i Konceptuell design med en av de mest virriga lärare. Citerar wikipedia och annat. Fabulous. Mycket jobb med, men det ordnar sig.
Vårmiddag ikväll, ska bli kul.25 MARS

Med klockan omställd så slog jag upp mina blå i morse. Det är dags att lämna Skellefteå och bege sig norrut igen, har inte riktigt kunnat slappna av ännu men i morgon börjar vardagen igen. En ny kurs, två fortsätter. Kul? Kanske, kan bli mycket arbete men det ska bli trevligt att få lämna det hårda plugget bakom sig och få vara lite kreativ.
Idag blir det våfflor, troligtvis ute. Är det vår snart?20 MARS

2 down, 1 to go.
Ah, mattetenta skrevs i dag. Skönt att det är gjort. Kändes okej, men vad vet man? I morgon juridikplugg heeela dagen. Får i alla fall sällskap så vi sitter på skolan. Tror seriöst inte att jag någonsin har träffat så här lite människor på hur länge som helst.. Men, sen kommer jag till Skellefteå på fredag, eller kanske torsdag? Hur skönt som helst.18 MARS

I morse väcktes jag av solen, mysigt, men kanske inte 06.33. Fast, det innebär ju sommar snart!
Har nu kommit ihåg hur man räknar ut en matrisinvers, binomiska ekvationer, differential ekvationer av 1a ordningen, 2a ordningen, vad en bas till ett nollrum är och hur man ortogonaliserar en matris. Jag tycker att jag är duktig, så duktig att jag ska unna mig en lunchpaus och sedan en promenad/mathandling. Toppen!17 MARS

Tog en sväng in på stan igår. Då sken solen minsann, att det blåste går inte göra något åt men dagens väder är inte okej. Nyss var det snöstorm... Men, när har vi säker vår? I maj? Eller?
Tur att jag då kan kika på dessa evighetsblommor som jag handlade igår.15 MARS

Med tvätten i tvättmaskinen och disken diskad söker jag nu inspiration att göra middag. Pastagratäng står på menyn idag.

I morse slog jag upp ögonen till en ny dag bestående av plugg, juridik den här gången. Avtals-, köp-, fastighets- och krediträtt. Avundsjuk? Någon? Att matteböckerna ligger på golvet två meter från mig gör mig inte mer peppad heller. Tre tentor den här perioden. En stor utmaning kräver stort angagemang. Har jag det? Kanske. Tungt är det.14 MARS

Matilda dagen idag. En gratulation. Via mail. Min telefon sparkar fortfarande bakut när man vill ringa ett samtal.
Har skrivit Fysik 3 tenta idag. Gick väl så där, svar på allt, om det är rätt svar är en annan sak... Handlade lite sedan, helt lycklig över att solen sken ute och jag kände mig inte så trött. Men vid kassan, slog fel kortkod och missade att ta en påse. Ja, då vet man att man skrivit en tenta. Det värsta är väl att nu väntar juridik samt matte. Snart har jag huvudet över vatten ytan. Om en vecka och nästan en dag.12 MARS

IKEA släpper nytt den 4e maj. Snygga, fina saker. Dessa är mina favoriter.11 MARS

Hur jag än försöker kan jag inte skjuta bort plugget. Tänk om man bara kunde veta allt på en gång? I denna stund gör jag så gott jag kan med en tvätt igång och borde kanske göra middag med... Haha, man kan ha roligare saker för sig.
Hängde hos Camilla igår kväll, såg som de allra flesta Melodifestivalen och sedan någon film med han, Cage. Tydligen har han endast ett ansiktsuttryck? Vad säger ni?
Ah, sedan verkar det vara problem men mobilnätet eller är det bara jag?7 MARS

De kommande veckorna är inga som jag ser framemot. Det stavas TENTAPERIOD. Att det alltid ska komma dessa hemska veckor flera gånger per år? Ja, konstigt..
Men jag lämnar med detta inte Norrbotten på tre veckor cirka. Hoppas att solen och våren kommer snart.