7 DECEMBER

I väntan på min fina golvlampa ska börja lysa, ja det är en lågenergi, så skriver jag i mörker... Nu har den snart värmt upp och jag ser allt bättre! Haha, men seriöst, kan man bli argare på något materiellt än en lågenergilampa? Tanken att, bäst jag slår på lampan ska ju in i det rummet om 30 min slår sällan en. Suck, aja. Nu var det ju inte det jag hade tänkt... Diggar snön som ligger så fint på marken, den ultrabästa vintertemperaturen på -3/-5 grader och det faktum att det inte har snöat hittills. Toppen! Kunde nog inte bli bättre. Att det sedan på julaftonsmorgon kan ha snöat en 30 cm gör inget, det är ju snarare så det ska vara.

Då större delen av mina läsare är folk i min närhet som jag lyckas prata med dagligen dags så kanske det kommande är lite onödigt för er att läsa men jag vill gärna ha detta på print för framtiden och som en varningsklocka.
Okej, lördagkväll. Vänner på besök, klockan är åtta, middagen har slunkit ner. Hemtelefonen ringer, allt som oftast är det mormor, farmor eller någon läkare eller jobb, kul telefon liksom(?). Men denna tid går det mesta att utesluta, mamma svarar och jag hör att något är inte som det ska. Med en paus i samtalet får vi beskedet. Det har varit inbrott hos farmor, hon är hemskt upprörd och pappa går över tillsammans med övriga män i sällskapet. Mamma förstod på farmor att ett försök till inbrott gjorts medan de varit hemma och har sett tjuven, vad vi förstår, utanför huset. Mamma ber pappa att ringa polisen när de kommit dit, något som farmor varit för upprörd för att göra.
Pappa och gänget har varit hos farmor ett tag och jag ringer dit. En uppskakad farmor svarar och kan nu lite mer sansat berätta vad som hänt. De hade alla tre, min kusin sov över, suttit i det lilla tv rummet och farmor skulle kolla texttv för några spelresultat så hon går till vardagsrummet. Just innan svängen ser hon en mörk skugga ståendes i det lilla rummet innanför köket, kan det vara en av hennes söner? Denna skugga vänder snabbt och springer sin väg. Farmor reagerar med ett skrik och springer efter honom. Skurken tar sin flykt genom den öppnade altandörren i förrådet och de får aldrig tag i honom. Farfar har svårt att tro på vad som hänt och ringer nu hem till oss. Farmor och farfar stänger fönstret som tjuven brutit upp och stänger åt dörren. Pappa anländer och inspekterar skadorna, ringer polisen och blir åtsagd att inte röra något. Vem kan inte sin CSI kan man ju fråga? Snabbt, typ 10 minuter senare, anländer den första av tre polispatruller och undersökningen tar sin början. Pappa blir helnöjd när poliserna lånar hans ficklampa och sedan nästan glömmer att lämna tillbaka den. Allt bara för att polisen glömt sin egen, men pappa är övertygad om att hans lilla från Clas Ohlson är bättre (inget ont om Classes, men ni fattar?). Avgjutningar görs i det uppbrytna fönstret och det uppdagas att en rödlackad kofot har använts.
Vid det här laget har vi som är hemma sett en polisbil köra upp för backen och vi fattar att polisen patrullerar området. Vi börjar också undra om pappa med fler hjälper till att undersöka exakt vilket verktyg som använts. Skulle inte förvåna oss. Just då kommer de hem igen och berättar att de har skruvat för fönstret och säkrat det som förstörts. Vi får nu en uppdatering och gubbarna är mäkta fascinerade över poliserna.
Ryktet går nu på FB, mitt fel, att ett inbrott skett och grannarna blir oroliga. Grannar till farmor och farfar berättar att de har en golfklubba i järn i paraplystället innanför dörren som karln i huset håller bakom ryggen när han öppnar dörren. En annan Ö-bo sover denna natt med kökskniven under kudden. Farmor och farfar sover knappt, inte pappa heller. Jag har lite svårt att somna men det löste sig.
Dagen efter ringer farfar, polisen har varit förbi under förmiddagen. De undrade hur det äldre paret mådde. Schysst av dem. Polisen har nu blivit höjda till skyarna och allt känns väldigt positivt.
Än i dag tror jag inte att tjuven/tjuvarna är fast men vi hoppas inom en snar framtid.Kommentarer

Namn
Mail...
Blogg

Trackback