NOLLESPEX VÄNTAR

Ska snart iväg igen. På nollespex denna gång, phösarna tar av sig overallen och solglasögonen. Sedan är det någon slags teater vad jag har förstått.

Tänkte bara visa en bild på min föreläsare i Differentialkalkyl...

Eller så inte, men han påminner så sjukt mycket om pappa Leif från Mysteriet på Greveholm.



TEKNISK ARKITEKTUR

Har haft mina två första riktiga lektioner i Teknisk arkitektur. Fick veta lite blandat om ritningar samt rita en egen av ett modellhus. Gick väl så där.. Den riktiga utmaningen blir på torsdag då vi ska mäta upp en kyrkstuga.

Kommer föresten hem i helgen, blir jobb på lördag och kalas för farmor.



FÖRNYELSE

Gjort om lite, vad tycks?



PUST

Så har första dagen gått förbi.

Differentialkalkyl. Grundläggande derivator, läraren är helt speedad. Skriker och svär, verkar lite farlig.. Skönt att han bara är föreläsare.

Teknisk arkitektur. Galet många inlämningsuppgifter. Verkar kul, ena läraren tror att alla är miljonärer. Vi är ju fattiga studenter. Inte asbra konstnärer... Fick en hel lång lista med material som vi skulle införskaffa. Oj, oj vars ska detta sluta?

I övrigt verkar det som om vi kommer att ha saker att göra.



PÅ RIKTIGT

Idag börjar allvaret, våra två första kurser kickar igång. Spännande.



MATFEST 2010

Åkte som sagt hem i fredags, blev hämtad av morfar på busstationen och åkte sedan för att hämta upp mormor som jobbat på Kågegården. De hade köpt mat på matfesten på Nordanå så vi åkte till Sjöbotten för att käka lite grillspett grillade av Tore himself.

Då mormor fyllde år blev det även tårta och träff av kusiner med familj. Kul att se att allt är som vanligt, konstigt då det känns som om hela mitt liv har kretsat runt, runt i Luleå.

Blev skjutsad hem och fick tvärfara och handla. Familjen hade just landat och ingen frukost fanns i kylskåpet. Att köra bil var inte lätt med ett knä som inte gick att böja...

Igår blev det ännu ett besök till staden, köpte lite linsvätska och en rullgardin. Besökte matfesten och Hemmakväll. Käkade tacos och myste i soffan igår kväll. Idag väntar en resa upp till Luleå igen, har tur och blir skjutsad av mor min. Najs.



I´M GOING HOME

Schysst att lärarn släppte iväg oss tidigare på lunch. Jag och Camilla räknade som dårar så jag tänkte skippa sista passet.. Åker då med 13.25 mot Skellefteå. Najs, skönt att komma hem också. Ska möta mormor och morfar i stan så blir det kanske lite middag?



ARKITEKTUR

Efter en dag med tre studiebesök är mitt knä rätt trött.. Vi har varit på stadsvandring i Svartöstaden, sett ett järnvägsprojekt i Notviken samt besökt Thyréns arkitektkontor i Luleå.

Intressantast av alla var stadsvandringen, området var ett gammalt industribostadsområde. Ungefär som en del av Skelleftehamn. En snubbe från hembygdsföreningen guidade oss runt bland alla hus. Olika arkitektur på olika hus men kul att se.

Dessutom har vi fått en mössa. En jättefin en.


Hihi, så nu vet ni. Är föresten väldigt nöjd med bilderna, men det bjuder jag på.



MY KNIGHT IN SHINING ARMOR

Alexander var förbi nyss, kikade lite på Photoshop och nu verkar det funka. Tackar och bockar! Då blev tyglarna lite längre. Aah, blir nog att redigera lite bilder ikväll.. Hihi. Äntligen.

En glad nyhet är att lönen trillade in på kontot idag. Helt plötsligt blev man en rik student. För stunden i alla fall. Kanske ska fira detta med att göra av med 329 kronor? Måste ha tag i femte säsongen av Numb3rs.. Tvn funkar ju inte så jag vet inte vad jag ska hitta på.

Förresten ni Happy Homes:ar, kan ni kika om jag har skrivit in tiden för sista lördagen jag jobbade? Den 14:e, har haft så mycket att tänka på så jag vet inte om det blev av...

Nu blir det att göra lite mat. Lat som man är så blir det något enklare. Shit, när ska man komma igång och göra matback? Skyller på knät för tillfället.



KREATIVITETEN FLÖDAR MEN DET FINNS INGET ATT GÖRA

Med ett knä som är paj och mest av allt behöver lite vila vill man göra en massa saker. Spegeln är nu målad sitt andra varv, ska måla lite där spegeln kommer att sitta. Vill ju inte att något brunt ska synas..
Sedan har jag ritat. Photoshop Elements is the shit. Eller not. Förhoppningsvis får jag hjälp med CS4 redan imorrn.. I alla fall är detta kvällens skapelse:

Jag är ingen Isabel Westling utan ritar endast för att fördriva tid. Skulle någon ha massa tålamod till över så hiva hit det. Oj, vad less jag blir på att sitta länge med något. Jisses..

Ska man dra en sväng på Ica eller inte? Hmm, får se hur jag gör.



FEJKNOLLA

Efter vårat första mattepass idag hade phösarna något väldigt viktigt att berätta om. Men en av våra klasskamrater hade solglasögon på sig, de sade åt honom att ta av sig dem men han vägrade. Vilket ledde att de hoppade på honom och slet med honom ut från klassrummet. Två phösare stannade kvar och informerade om en sittning den 4 september. Helt plötsligt kommer vår klasskamrat in (han med solbrillorna) i klassrummet. I klädd phösaroverall. Shit, han var tydligen en civilphösare (CPH). En fejknolla liksom. En person som låtsas ska börja första året på arkitektur men börjar andra. Haah, vi blev lite paffa.

Fast phösarna var helt klart mest nervösa. Hihi, vilken kul grej. Meningen med detta är att phösarna ska kunna ingripa om mobbning sker eller annat. Saker som händer när de inte är där. Vilken grej att då ha en CPH.




START AV NY VECKA

Idag har jag hunnit med att räkna en del matte, folkbokföra mig i Luleå, skaffa bibliotekskort, besöka sjuksköterska samt sjukgymnast, prata med Alexander lite, försökt övertala Boman att inte hoppa av skolan, fått veta att Anders har köpt en hund, handlat, röjt undan lite och tvättat.

Plus att mormor ringde. Hon vill verkligen att jag ska må bra, ringer varje dag nu när mamma och pappa är utomlands. Pratar om att hon och morfar velat att jag skulle ha sovt hos dem. Att jag ska komma hem på fredag och att de hämtar mig på busstation. Kanske också att vi ska äta på Matfesten. Ja.. Vad ska jag säga. Hon är min mormor.
Dock har jag inte berättat om mitt knä för henne. Jag vill inte att hon ska oroa sig ännu mera.
Efter besöket hos sjukgymnasten är även jag lugnare. Nu gäller det att rehabilitera knät, massera varannan dag samt stretcha ut och röra på knät. Ska tillbaka på återbesök om en vecka för lite mer övningar och se till att det läker rätt. Tydligen kan läkningsprocessen dra ut på tiden, två tre veckor eller så. Suck. Onödigt. Plus att jag inte har något att linda knät med. Varför tänkte man inte på det?

Någon som vet om bussen till Skeå går förbi LTU på fredagar vid tre?



LÄGENHET PART 2


Det var köket det.



WE WERE MEANT TO BE, SUPPOSED TO BE

Den tidigare syrabetsade hemmasnickrade brädhögen står nu färdigmålad i hallen. En blank turkos snygging med silvriga krokar. Okej, ingen Mattias och Johnnie feeling utan snarare en nödlösning. Spegeln på motsatt sida är också på god väg mot att bli Douglas 1818.

I övrigt har inte mycket hänt här på Vänorts, trotsade mitt knä och gick ut med soporna. Inte den mest lyckade grejen jag har gjort idag. Ska nog ta mig en alvedon och sussa sött. Förhoppningsvis kan jag sätta mig på cykeln i morgon för lite matte.




SÖNDAG

Så har man fortsatt att måla lite hallmöbler. Lite svårt med ett knä som är paj. Väldigt onödigt att det var tvunget att svälla upp och göra ont direkt man böjer benet lite..

Tar det lugnt idag, ganska lätt när man inte kan ta sig någon stans. Hoppa mellan kylen och sängen är vad som gäller. Ser lite Charlie också. Tänk om man vore så smart..



LÖRDAG

Cyklade en sväng in till Luleå stad, väl framme började det regna. Suck, aja kom i alla fall hem med ett par nya skor (!) och en mugg att stoppa tandborsten i.

Camilla ringde och vi drog på förfest i klassrummet. Efter en hel massa lekar bestämde sig mitt knä för att totalpaja. Tog i lite för mycket och mina knän som annars är väldigt överrörliga blev det lite för mycket för. Ont gjorde det. Så pass att jag bestämde mig för att linka hem. Så nu väntar Johnnie och Mattias. Ska käka lite glass och tycka synd om mig själv lite.

Ha en fin kväll allihopa!




EEEN BYGGARHJÄLM, EN BYGGARHJÄLM...

...det är bra att ha
ramlar man så slår man sig
men inte om man har en byggarhjälm!


Hemma från Geosektionens sittning. En trerätters med fläskfilé och pot gratäng till varmrätt. Gott. Första sittningen av många, verkligen något nytt att lära sig. En finare tillställning med etikettregler och gyckel bland annat. Livet har verkligen ändrats. Vart man än vänder sig hör man en annan dialekt. Man identifierar sig med folk från Övik. Hallå, Övik är verkligen inte norrländskt. Men folket är trevligt och varje minut är en upplevelse.
Visste ni förövrigt att när man upptäckte Amerika var det egentligen ett misslyckat försök från LTUs sida att åka till månen med hjälp av en slangbella? Eller att det var Gustav II som under 1600talet uppfann internet. Nae, det trodde jag väl inte heller.


Ja, i övrigt så är allt bra här uppe. Lite smådeppigt när resten av familjen åker på semester till Mallorca en vecka men jag har det trevligt här. I morgon tänkte jag ta en sightseeing. Sätta mig på cykeln och se vars jag hamnar.



MISSMATCH


Så nu drar jag snart på middag, tema missmatch. Assnyggt. Ska bara dra på mig min blå och min svarta converse..



FREDAG 20 AUGUSTI

Sitter hemma och käkar lunch. Den första mattelektionen är avklarad, räkna med bråk is the shit. Ska snart iväg igen för att fortsätta räkna. Efter en tallrik havregrynsgröt är man på topp igen.

Ikväll blir det sektionsmiddag tema missmatch. En trevlig tillställning hoppas jag på!

Tackar så mycket för kommentarerna angående lägenheten, trivs faktiskt riktigt bra. Dock känns det inte ännu som mitt eget, men snart så!




LÄGENHET PART 1


Okej, här har vi då sovrum, vardagsrum samt del av kök på samma bild.
(Ignorera spegeln vid fåtöljen, den sitter nu i hallen)

Close up på köksbordet.

Badrummet.

Andra sidan av badrummet.

Samt uteplatsen med den fina utsikten.

Kvar återstår nu andra delen av köket, kontoret, dressingroom och hall då.
Haha, allt på 26 kvadrat. Håll till godo.



THE FABULOUS LIFE OF LTU´S ELITE


Varma mackor och nyponsoppa blev dagens middag.
(Linda du hade rätt angående de svarta tallrikarna, det känns finare att äta på dem)



EN SAMMANFATTNING

Alright, två dagar har nu susat förbi och jag är rätt knäckt.

Har träffat en hel del människor från hela landet, en hel del personligheter och en hel del olika efternamn. Nu snackar vi inte Andersson och Larsson, nej utan Hemling och allt annat. Camilla berättade att det gick en snubbe vid namn Robert(?) James Bond i Pers klass. Coolt, men vem heter så?

Ja ialla fall. Måndagen började med att jag mötte Alexander på parkeringen utanför Camilla och Pers lägenhet, för att göra den långa promenaden på ca 100 m. Väl inne i aulan som förövrigt var fullsmockad kändes det rätt skönt med tre välbekanta skelleftebor vid min sida. Efter lite info och stretchning följt av massage blev det alldeles mörkt och man hörde fotstamp. Runt om hela salen ställde sig nu alla Phösare. Och mitt på scenen stod Överphösarna. Vi fick veta att Adeln stod högst i rang, sedan Överphösarna och Phösarna. Sedan kom ingenting, ingenting, ingenting, myggorna, ingenting, lössen på våra huvuden, totalt mörker och ännu längre ned hittade man nollorna. Det var vi det.
Sedan var det dags att hitta åt sin klass, utanför stod Phösarna med skyltar så det var bara att följa med dem. Vi gick till ett klassrum där vi fick lite info och en macka då lunchen inte skulle hinnas med. Sedan var det dags att tillverka nollebrickan. Skylten kring halsen där namn, ålder, hemstad och klass står.

Vi hann med lite rundvandring, registrering och fotografering och helt plötsligt var klockan mycket. Det var bara att fara hem och snabbt laga lite mat. Klockan sex var det träff med klassen. Sedan utgång på STUK som är café/restaurang/nattklubb mm.

Idag, tisdag, började dagen 8.15 med intro för Matteproppen. En liten komigång kurs för all matte. Därefter blev det ett litet break så vi tog en kaffe. Allt för att hålla värmen och bli lite piggare.
Information från instutitionen angående våra program och sedan blev vi bjudna på mat. Rostbiff och potatissallad. Efter det en cirka en timmes lång alkoholutbildning. Och sedan lite sång och spex blandad med information på STUK.

Nu vilar jag mest och kommer att ta det lite lugnt ikväll. Egentligen väntar Fråga Olle och STUK även ikväll. Skippar det för att komma utvilad till morgondagens Proppen och sektionsmiddagen.

Ett långt inlägg, inte så kul men nu vet ni vad jag har pysslat med.



OKEJ, LULEÅ SO FAR

Har hunnit med en del sedan jag lämnade min kära hemstad Skellefteå bakom mig.

Tavlorna har kommit upp på väggarna.
Alla påsar är uppackade (okej nästan alla).
Taklampan i hallen är målad och uppsatt.
En rad kakeldekor återstår att sätta upp.
Badrummet är i ordning och fit for fight.
Har umgåtts lite med gamla vänner.

Och idag väntar skolan. Shit, jättekul tror jag. Vet inte riktigt... Återkommer med en rapport hur det har gått i eftermiddag. (Sedan kommer kanske lite bilder på lägenheten om det är någon som vill se hur jag har det?)



ERKÄNNER VÄL DÅ

Sitter här en stund innan det är dags att dra på jobbet. Läser en liten del av alla de 300 nånting inläggen jag missat på bloglovin. Inser att jag knappt har haft ett liv på sistone. Men idag är det nästsista dagen jag drar på mig HappyHomes tröjan denna sommar. Sedan bär det av norrut mot Luleå. Så den som vill ha tag i mig innan har sin chans på söndag. En hel ledig dag hemma i SkellHell. Åker dock till mormor och morfar för middag klockan ett. Just det, ett. Så jag borde ha kvällen i Ursviken ialla fall.

Ni gör som ni vill.



SNART SMÄLLER DET..

Efter dagar av arbete känns det lagom kul att sätta sig ned och leta hemförsäkring. Men sms från vänner som säger att lägenheter är fixade och att någon man känner har kommit in på samma utbildning glädjer mycket. Att sedan kika på blogg.se och hitta denna inspirationskälla: http://inspirationsdesign.blogg.se/index.html gör mycket. Galet vad fint..

Så om någon känner för att ge mig en liten inflyttningspresent funkar denna extremt bra.






















Endast 799:- på Ellos.se. Att den ska kosta så mycket pengar...